Home » Kennisbank » Algemeen » Begeleide massage

Begeleide massage

De meeste normale massage guns en mini massage apparaten hebben geen optie voor een begeleide massage. Dat betekent dus dat je bij de massage zelf bepaalt hoe lang en welke plekken je gaat masseren. Dit kan voor sommige mensen wat onhandig zijn. Veel kopers van massage apparaten zijn zelf geen afgestudeerd fysiotherapeut en hebben ook geen idee hoe lang ze een bepaalde plek moeten masseren en voor hoe lang. Veel professionele massage pistolen bieden deze optie wel aan. Je maakt dan via bluetooth verbinding met het massageapparaat en stelt een begeleide massage in. Hoe werkt dit precies en welke apparaten zijn hiervoor geschikt?

Wat is een begeleide massage met een massage gun?

Een begeleide massage met een massage gun wordt ook wel een begeleide routine genoemd. Het massage apparaat maakt verbinding met een app op de smartphone of tablet via Bluetooth. De gebruiker kan in de app een routine aanklikken, bijvoorbeeld bovenlichaam of armen. Soms is er ook de mogelijkheid om een begeleide massage te volgen bij blessures, zoals kniepijn, rugklachten en nekpijn. De massage app geeft precies aan hoe lang je de massage gun over een bepaalde spiergroep moet laten gaan en welke beweging je moet maken. De intensiteit stelt de gun zelf in aan de hand van de begeleide routine.

Welke apparaten zijn geschikt?

Er zijn helaas vrij weinig apparaten die hier echt voor geschikt zijn. Begeleide routines kom je vooral tegen in de wat duurdere professionele apparaten. Op het moment springen de apps van twee merken er echt tussenuit: Theragun en Hyperice. Deze bedrijven verkopen hoogwaardige massage guns die Bluetoothopties hebben.

Massage gun kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.