Home » Merken » Tunturi: Massage gun en veel soorten sportaccessoires

Tunturi: Massage gun en veel soorten sportaccessoires

Tunturi komt van oorsprong uit Finland. Het werd in 1922 (!!) opgericht door twee broers. Aarne en Eero Harkke. In eerste instantie was Tunturi een reparatiebedrijf voor fietsen en later andere voertuigen. Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op het gebied van sportaccessoires, sport en fitness. Eigenlijk verkoopt het bedrijf alles wat te maken heeft met sport. Zo heeft het sportapparaten, zoals roeitrainers, sprinter bikes en loopbanden. Daarnaast koop je van dit merk alles voor krachtsporten, zoals halters, fitnessbanken en hele fitnessrekken. Naast deze apparaten en accessoires kun je ook Tunturi massage guns kopen. Dit zijn hele populaire massage-apparten, ook in Nederland. Hieronder lees je meer over dit merk.  

Over Tunturi

Slogan: Feel Better Every Day

In 1922 in Finland wordt het bedrijf opgericht door de broes Eero Harkke en Aarne Harkke. In eerste instantie repareerden zijn fietsen van onderdelen die zij elders inkochten. Al snel besloten ze om zelf hun eigen fietsonderdelen in elkaar te zetten en te verkopen in Finland. Dit bracht hun op het idee om een echt Fins merk op te richten. De aller eerste onderdelen van het merk werden ingekocht van het Engelse High Land, ook wel Grote Berg, wat in het Fins Tunturi betekent. Het merk was geboren. Al snel produceerde het bedrijf niet alleen fietsonderdelen, maar ook onderdelen voor paardenraces en zelfs hele goederenwagons. In de oorlog maakte Tunturi onder andere speciale fietsen voor mensen die een handicap hadden. In de jaren zestig werd het merk uitgebreid met allerlei fitnessapperatuur.

Dit was zó populair dat Tunturi hier de focus op ging leggen. In 2003 werd het bedrijf overgenomen door het Nederlandse bedrijf Accell Group, die al vrij snel de fitnessactiviteiten van Tunturi verkocht aan een groep investeerders. Dit onderdeel van het bedrijf is nu bekend onder Tunturi New Fitness, met als slogan: Feel Better Every Day. Hieronder bekijk je nog meer informatie over het merk.

Wist je dat: Tunturi de eerste ergometer voor thuisgebruik ter wereld heeft gelanceerd? Deze hometrainer werd als zeer revolutionair gezien en werd in 1969 gelanceerd.

Tunturi Massage gun

De Tunturi Massage Gun staat ook in onze top 10 massage pistolen. Het is een gun van hoge kwaliteit die je in 20 snelheden kan instellen. Met drie programma’s en 4 kopstukken is het zeker de moeite waard als je een massage apparaat uit het middensegment wilt kopen.

Tunturi Massage Gun - Oplaadbaar - Incl. 4 opzetstukken en koffer

★★★★★
139,99
106,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 24 maart 2023 17:02

Alles op massagegebied

Naast de massage gun van Tunturi verkoopt het bedrijf nog veel meer onder de categorie massage, blessurepreventie en spierherstel. Zo kun je er een hoelahoep kopen, maar ook de foam rollers, kurken massagebal, massageroller, voetroller massageballenset, roller sticks en balance trainer pods zijn erg populair. Hieronder zie je een greep uit het massagedeelte van Tunturi.

Assortiment van het bedrijf

Je kan het op sportgebied zo gek niet bedenken of Tunturi verkoopt het. Zoek het merk maar eens op bij grote warenhuizen of bekijk de eigen website (in het Nederlands) eens. Hieronder zie je nog enkele voorbeelden van sportspullen die onder dit populaire en zeer bekende merk worden verkocht:

Massage gun kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.