Home » Blog » Massage Gun kopen: Een (hele) uitgebreide massage pistool koopgids!

Massage Gun kopen: Een (hele) uitgebreide massage pistool koopgids!

Massage gun kopen keuzehulp koopgids

Wil je een massage pistool kopen? Dan is het goed om jezelf eerst even in te lezen. Dit soort apparaten worden ook wel massage pistool, handmassage-apparaat of massage gun genoemd. Het is een handzaam apparaat waarmee je jezelf, of iemand anders, kan masseren. Je geeft jezelf dan een Spier percussietherapie, ook wel klopmassage. Er zijn tegenwoordig enorm veel soorten van deze apparaten op de markt. “Welke Massage gun kopen?”, is een vraag die wij veel krijgen te horen. Wij hebben al onze ervaringen, reviews en kennis in één grote massage gun koopgids gestopt. Je leest waar je op moet letten, krijgt handige tips en ziet onze favoriete modellen op een rij. Een uitgebreide koopgids met keuzehulp voor handmassage apparaten!

Tip: Wil je weten wat de beste massage pistolen zijn? Bekijk dan de onze top 10 massage guns of de Top 5 beste mini massage pistolen pagina’s eens.

Wat is een massage gun eigenlijk?

Een massage gun is een massage apparaat waarmee je percussie- of vibratietherapie uit kan voeren. Dit wordt ook wel een klopmassage genoemd. Qua uiterlijk zou je het kunnen vergelijken met een boormachine. Een massage pistool (zo worden deze massageapparaten ook genoemd) heeft ook diverse opzetstukjes/massagekoppen. Het helpt om de spieren te ontspannen, spierpijn en spierspanning te verminderen en littekenweefsel en verklevingen te verbreken. Je kan een massage zelf uitvoeren of bij iemand anders. Dit soort apparaten worden gebruikt als aanvulling op het standaard revalidatieproces, om blessures te voorkomen en de genezing van spieren te verbeteren. Het is erg populair bij (duur)sporters en mensen die veel bewegen. Toch zien we tegenwoordig ook dat deze apparaten ook bij de wandelaars erg in trek zijn. Een massage met massage gun wordt omschreven als een fijn en prettig gevoel, dit is natuurlijk erg afhankelijk van het soort massagekopje en de snelheid van de massagekop.

De verschillende soorten massage pistolen op een rij

Hieronder zie je de drie belangrijkste soorten op een rij met daarbij een afbeelding:

Mini massage apparaat

Normaal formaat

Driehoek variant

Onze favorieten

Wij beheren zelf een groot sportnetwerk met informatiewebsites genaamd Sportmedia365. Van diverse adverteerders en contactpersonen krijgen wij zeer regelmatig de laatste gadgets opgestuurd. Deze testen wij ook uitgebreid. Aan de hand van deze testen en échte reviews (wij hebben écht alle massage guns die op Massagegunreview.nl uitgetest!) maken wij regelmatig toplijsten. Hieronder onze drie favorieten per categorie. Per categorie geven we de beste prijs/kwaliteit-optie.

Massagerr Mini

Sanbo Massage gun + app

 • Beste prijs/kwaliteit
 • 4 opzetstukken
 • 6 sterke standen die je eenvoudig in kan stellen

Theragun Theragun Prime

Theragun
 • Meer kracht
 • Beste massage gun voor professioneel gebruik
 • Vrij prijzig

Waar moet je op letten als je een Massage gun gaat kopen?

Een massage gun kopen kan je tegenwoordig bij enorm veel winkels doen. Waar het vroeger meer een apparaat was dat alleen door sportprofessionals (en hun behandelaars) werd gebruikt, is dat nu niet meer zo. We zien een massage gun steeds meer terugkomen in ieder huishouden. Het is dan ook een erg fijn apparaat. Voordat je er een gaat kopen moet je je wel even inlezen. Waar je je bijvoorbeeld op als je dit apparaat. Hieronder zie je álle punten waar je op moet letten voor iedereen die een massage pistool kopen wil! ?

Verschillende snelheden en klopsnelheid per minuut

Je wil dat een massage gun op meerdere snelheden ingesteld kan worden. Voor het masseren van de een grote spiergroep, zoals de benen, wil je vaak een hogere snelheid kunnen instellen. Voor gevoelige plekken en triggerpoints wil je dit wat zachter doen. Vrijwel alle apparaten zijn geschikt voor meerdere klopsnelheden. Wij adviseren om te zoeken naar minimaal 6 standen. Dit is vaak meer dan voldoende. Er zijn ook massage pistolen die 30 of meer standen aankunnen. Dit is ook prima, maar er zit dan soms niet veel verschil tussen bijvoorbeeld stand 23 en 24.  

Opzetstukjes

Je hebt enorm veel verschillende soorten opzetstukjes. Bij elke massage gun krijg je er standaard een aantal massagekopjes bij. Elk kopje heeft weer een eigen doel. Je wilt het liefst bij normale apparaten minimaal 4-6 kopjes hebben en bij mini massage pistolen 2 of meer. De ronde bal en de platte kop zijn erg fijn om te hebben, omdat je hiermee het gehele lichaam kan behandelen. Deze zie je op de onderstaande foto.

Platte en ronde bal massage gun opzetkopje

Aantal decibel

Het geluid dat de massage gun maakt wordt uitgedrukt in decibel. Wij raden aan om een apparaat te kopen dat qua decibel tussen de 30-60 DB blijft. Misschien denk je dat je het niet erg vindt als het massageapparaat iets luider is, maar als je het regelmatig gebruikt gaat dit wel tegenstaan. Je wil tijdens de klopmassage gewoon serie kunnen kijken en elkaar verstaan. 30 DB staat gelijk aan een gesprek op fluisterniveau. 60 DB aan het geluid dat een normaal gesprek tussen twee personen blijft. Bij Massageguns staat dit vaak aangegeven als 30-60DB, waar bij hoge snelheid natuurlijk meer geluid wordt gemaakt. Mini massage guns zijn doorgaans stiller in gebruik.              

Gewicht en hoe de massage gun in de hand ligt

Een massage gun heeft vaak één of twee grote ingebouwde batterijen. Deze kan je er niet uithalen, maar zorgen wel voor wat gewicht. Als je jezelf een massage wilt geven met een massage pistool, wil je natuurlijk wel dat deze fijn in de hand ligt (let op de grip bij het onderste gedeelte) en hoe zwaar het apparaat is. Een normaal formaat massage pistool weegt al snel 100gram of meer. Je kan het even uittesten met een ander voorwerp in huis van hetzelfde gewicht als de gun die je wilt kopen. Vind je dit te zwaar? Dan koop je een mini-variant.

Batterijduur en oplaadtijd

Bij de productspecificaties van de fabrikant zie je de gemiddelde batterijduur en oplaadtijd. Je zoekt een massage gun die je wel minimaal 1.5 uur kan gebruiken, zonder dat je deze constant hoeft op te laden. Apparaten van slechte kwaliteit (of die ongetest uit China komen…) hebben vaak een veel slechtere batterijduur.

Hydragun massage gun review
De Hydragun ligt erg lekker in de hand

Tip: Laadt een massage gun voor het eerste gebruik altijd 100% op. Is de batterij binnen het uur alweer leeg? Stuur het apparaat dan retour. De batterij gaat er namelijk in de komende maanden/jaren niet beter op worden!

Reviews van ons en van anderen

Bekijk goed de reviews van andere mensen en de reviews op onze website. Let wel op dat de reviews en ervaringen bij veel webshops eenvoudig gemanipuleerd kunnen worden. Lees je goed in op meerdere websites. Overigens zijn alle reviews op Massagegunreview.nl eerlijk en betrouwbaar. Wij geven altijd onze eerlijke mening. De producten hebben we áltijd zelf uitgetest, tenzij anders aangegeven.

Wat krijg je er allemaal bij? De Massage pistool accessoires

Naast de massage gun wil je ook een aantal accessoires bij de massage gun hebben. Natuurlijk wil je het liefste minimaal 4 (mini versie minimaal 2) opzetkopjes hebben. Daarnaast zoek je een massage pistool met een oplader en het liefste ook een opbergtas of koffer. Sommige merken bieden zelfs een uitgebreid instructieboekje of app waarmee je uitleg krijgt over het apparaat, de diverse standen en hoe je een massage uit kan voeren. Dit is natuurlijk ook een hele leuke extra!

Massagerr-Massage-Gun-in-de-doos-review
De Massagerr Massage gun (normaal formaat) wordt geleverd met meerdere opzetkopjes, instructieboekje en oplader.

Hoe bedien je het apparaat?

Dit is wellicht geen heel belangrijk punt waar je op moet letten als je een massage gun kopen gaat, maar toch handig om te weten. Sommige apparaten bedien je middels een LCD-scherm aan de achterkant. Andere apparaten met een drukknop. Uit onze ervaring blijkt dat de budget massage pistolen (<€50) met een LCD scherm iets sneller kapot gaan dan dezelfde budget-apparaten met een drukknop om de snelheid mee te bedienen. Bij de iets duurdere varianten hebben wij weinig tot geen verschil gemerkt.

LCD Scherm display massage pistool kopen

Val en verhittingsbeveiliging

Sommige massage apparaten zijn uitgerust met een verhittingsbeveiliging en een valbeveiliging. Wordt het apparaat te warm of valt het van tafel af? Dan schakelt het vanzelf uit. Aan de ene kant erg handig om te hebben, maar betaal hier zeker niet veel extra voor. Je houdt het apparaat tijdens de massage zelf in je handen en merkt snel genoeg als je het laat vallen of als het te warm wordt.

Wist je dat: Veel fabrikanten hebben in de productomschrijving de snoerlengte staan. Dit is helemaal geen interessant iets. Je laadt de massage gun op met snoer, maar je gebruikt het altijd snoerloos!

Kleur

Massage guns kun je kopen in verschillende kleuren. Het maakt echter geen verschil in de prestatie van de gun. Een blauwe massage gun doet het niet beter of slechter dan de zwarte versie. Dit apparaat doe je vaak in een opbergtasje. Het is enkel in zicht als je het gebruikt. Heb je echt een voorkeur qua kleur, dan kan je hier op letten.

Algemene tip: Bouw als beginner altijd rustig de snelheid op. Gebruik niet meteen een specifiek opzetkopje (zoals de duim of u-vork, zie dit artikel) op de hoogste stand. Dit is écht heel erg onverstandig. Je lichaam moet er echt even aan wennen. De ene zal op gegeven moment wel een hogere stand aankunnen, een andere niet. Dit is ook afhankelijk van de spiergroep.

Massage gun reviews en ervaringen

Hieronder zie je een overzicht van de nieuwste reviews die wij hebben geschreven over diverse populaire modellen:


Verschillende merken massage guns

Vroeger waren er slechts een handjevol bedrijven die zich bezighielden met het maken en/of verkopen van massage pistolen. Tegenwoordig zijn dat er veel meer. Eigenlijk merken we sinds er veel influencers op o.a. Instagram en Facebook deze apparaten hebben laten zien, dat ze nóg populairder zijn geworden. Er zijn veel massage merken te koop tegenwoordig, zoals:

Handig om te weten: Gebruik een Massage gun niet langer dan 180 seconden op dezelfde plek. Zo voorkom je overbelasting van de spieren of spiergroep die je aan het masseren bent.

Voordelen van massagepistolen

Er zijn veel voordelen op te noemen voor de massage gun. Een aantal voorbeelden op een rij:

 • Sportprestatie verbeteren
 • Blessure voorkomen
 • Sneller herstel
 • Pijnverlichting
 • Aanvulling op revalidatie
 • Vermindert spierpijn na langdurige inspanning
 • Helpt bij littekenweefsel na een operatie
 • Je kan het bij jezelf toepassen en hebt er niet per se iemand anders voor nodig
 • Ontspannen gevoel
 • cellulitis verminderen

Massage gun gebruiken

Een massage pistool gebruiken is erg eenvoudig. Je zorgt er voor dat het apparaat goed is opgeladen en kiest een juist massagekopje uit. Klik deze goed vast in het apparaat. Zet de massage gun aan en richt het op de huid en masseer het rustig heen en weer. Je pakt de hele tijd een klein stukje van het lichaam mee en blijft niet te lang op één plek. Je kan het beste niet langer dan 180 seconden op één plek rond blijven gaan. Wissel het tussendoor eens af. Het beste resultaat krijg je als je niet stil op één plek blijft masseren, maar juist een paar centimeter beweegt.

Wist je dat: Deze apparaten staat bekend onder meerdere namen. Massage geweer, massage gun, massage pistool, klopmassageapparaat, percussie therapie apparaat, handmassage apparaat en vibratiemassageapparaat, zijn veel gebruikte namen.

Wetenschappelijk bewijs? Werkt een massage gun?

Er is soms nog wel discussie over de werking van een massagegeweer. Wij zijn de laatsten die zullen beweren dat je helemaal spierpijnvrij door het leven zal gaan als je dit apparaat gebruikt. Deze vorm van massage elimineert de spierpijn zeker niet volledig. Het verhoogt wel de bloedtoevoer naar een specifiek spiergebied. Dit helpt bij het verminderen van ontstekingen. Ook gaat het spierspanningen en vervelende knopen tegen die je kan krijgen na training of activiteit. Wij adviseren wel om het te gebruiken als aanvulling. Rust en slaap zijn vaak de beste manieren van herstel. Bij aanhoudende pijn dien je altijd een arts of deskundige te raadplegen, voordat je zelf met een massage geweer aan de slag gaat.

Studie

Een kleinschalige studie (bron) geeft als conclusie: vibratietherapie en massage zijn even effectief bij het voorkomen van DOMS. Massage is effectief bij het herstel van concentrische sterkte (1 RM). Toch vertoont vibratietherapie een klinisch vroege vermindering van pijn en is effectief in het verlagen van het LDH-niveau in 48 uur na trainingsperioden. – J Clin Diagn Res. 2014 jan; 8 (1): 133-136. -Online gepubliceerd op 12 januari 2014 doi:  10.7860 / JCDR / 2014 / 7294.3971 – Shagufta Imtiyaz,1 Zubia Veqar,2 and M.Y. Shareef3

Massage gun aanbieding

Massage gun kopen? Bekijk dan eens de onderstaande aanbiedingen en prijzen van modellen die we echt aan kunnen raden:

Wist je dat: Heel soms zijn er ook massage pistolen of andere massageapparaten in de ‘echte’ winkel te koop, zoals Aldi, Lidl en Action. Je moet er dan snel bij zijn. Helaas zijn dit soort artikelen geen vast onderdeel van het assortiment van deze winkels.

Veelgestelde vragen over een massage gun kopen

Wil je een massage pistool kopen? Dan heb je wellicht een aantal vragen. Hieronder een aantal vragen met daarbij onze antwoorden:

Werken massage pistolen?

Ja. Er zijn diverse studies die concluderen dat een massage met een massage pistool/massage gun veel voordelen heeft. Onder het kopje Studie lees je hier meer over. Een overzicht van alle onderzoeken zie je via deze link.

Onder wat voor namen worden deze apparaten verkocht?

Massage geweer, massage gun, massage pistool, klopmassageapparaat, percussieve therapie apparaat en vibratiemassageapparaat, zijn veel gebruikte namen.

Waar moet je op letten als je een massage gun gaat kopen?

Er zijn enorm veel punten waar je op moet letten. Zo let je op de prijs, kwaliteit, aantal massage koppen van de massage gun, accessoires, decibel (geluid tijdens massage) en nog een aantal andere punten.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.