Home » Blog » Massage gun gebruiken tegen cellulitis, tips en onderzoek! (cellulite/celluliten)

Massage gun gebruiken tegen cellulitis, tips en onderzoek! (cellulite/celluliten)

Massage gun cellulitis

Cellulitis is een vervelend iets wat veel bij vrouwen (maar ook mannen) voor komt. Je ziet dit het vaakst verschijnen bij de buik, benen, onderrug, heupen, dijen en billen. Tot op heden is er nog geen 100% oplossing gevonden tegen deze kwaal. Toch zijn er een aantal dingen die goed kunnen helpen om het tegen te gaan of te verminderen. Naast algemene tips, zoals gezond eten, veel (en goed!) slapen en bewegen, kun je ook overwegen om met een massage gun te masseren. Dit heeft een positief effect op cellulitis. Percussiemasssage, klopmassage en bindweefselmassage dringen diep tot de huid door, wat weer een gunstig effect heeft bij cellulitis. In deze blog lees je meer over cellulitis, massage guns en de juiste techniek van masseren met dit massage-apparaat. Daarnaast lees je ook over welke massage guns je kan gebruiken, gebaseerd op onze eigen ervaring en reviews.

Wat is cellulites precies?

Cellulitis is een aandoening van de huid. Het kan op veel verschillende plekken van het lichaam voorkomen. De meest voorkomende plekken zijn de dij, been, bil en heup. Het ziet er uit als een hobbelig stuk huid wat veel weg heeft van de buitenkant van een sinaasappel. Het wordt daarom ook vaak wel sinaasappelhuid genoemd. Het ontstaat wanneer er vetcellen ontstaan in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor ontstaan er vernauwingen in de bloedvaten. Hier reageert de bovenste laag van de huid op. Het klinkt wellicht heftig, maar het is geen ziekte en wordt gezien als een vrij onschuldig iets.

Let op: Soms wordt met cellullitis ook wel een bacteriële infectie bedoelt van het onderhuidse weefsel. Raadpleeg dan altijd een arts of specialist!

Het komt vaak voor bij de benen. Je ziet op de afbeelding goed waarom het ook wel een sinaasappelhuid wordt genoemd.

Aanrader: Wij raden de Sanbo Medische massage gun en de Northwall Massage gun aan om cellulitis te verminderen.

.. en wat is een massage gun?

Een massage gun is een apparaat wat qua uiterlijk iets weg heeft van een pistool, vandaar ook de naam ‘gun’. Het is een massage apparaat waar je meerdere opzetstukjes of massagekoppen op kan zetten. Als je het massage geweer aanzet, maakt het een kloppende beweging. Je zet de massage gun op de huid. De trillingen zorgen voor een diepe weefselmassage, waardoor je spierpijn kan verminderen en zowel de bloedsomloop als bloedcirculatie verbetert. Het wordt gebruikt om een anti cellulite massage te geven, door sporters, mensen die vaak spierpijn hebben en om littekenweefsel te verminderen.

Een voorbeeld van een massage gun met daarbij diverse opzetkopjes

Werkt dit bij of tegen cellulite of celluliten? Kan het cellulite verminderen?

Het voordeel van een massage gun is dat de massage erg diep komt. Dankzij de pulserende massagekop kun je jezelf of iemand anders een deep tissue massage geven. De klopmassage zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer bij het gebied waar de cellulitis aanwezig is. Hierdoor wordt het vet afgebroken en zal de huid gladder worden.

Is er onderzoek over massage guns en cellulitis?

Er zijn kleine onderzoeken gedaan op het gebied van cellulitis en massage apparaten. In dit onderzoek door GW Lucassen,WLN van der Sluys,JJ van Herk,BEN Nuijs,PE Wierenga,AO Barel,R. Lambrecht wordt het gunstige effect van dit soort massage apparaten erkend. Uit het onderzoek blijkt dat behandeling van cellulitis door middel van een elektromechanisch huidplooimassgeapparaat de structuur van de huid (bij cellulitis) aanzienlijk gladder maakt.

Handig om te weten: Er werd een significante afvlakking geconstateerd van de plek waar cellulitis voorkomt (vaak buik, been, heup, bil en dij) bij het gebruik van een massage apparaat. Nadat er werd gestopt met de zelfmassage, nam de klacht weer toe. Dit wijst er op dat het effect van de massage gun massage niet permanent is, maar wanneer het met regelmaat wordt toegepast, wel enorm veel voordelen heeft.

Een massage apparaat om cellulitis te verminderen

Het grote voordeel van een massage gun is dat het slechts een eenmalige investering is. Je hoeft niet constant dure crèmes te kopen of behandelingen bij de schoonheidsspecialist te ondergaan. Je kan het qua budget ook zo gek maken als je zelf wilt.

Goed om te weten: Er zijn grofweg drie soorten massage pistolen: de mini massage gun, het normale formaat en de professionele massage apparaten. De mini-variant is erg handzaam, maar raden wij bij cellulitis niet echt aan. Omdat het kleinere apparaten zijn, zijn ze ook wat minder krachtig. Je wilt juist een apparaat hebben die wat krachtiger is.

Onze aanraders

De onderstaande aanraders zijn gebaseerd op onze ervaring en onze eigen reviews van de producten.

SANBO Massage Gun

Wij raden van dit merk twee soorten massage guns aan. De normale variant en de medisch/fitness versie (lees onze review). Beiden zeer krachtig. Al heeft de medische variant wel wat voordelen qua opzetkopjes en massagestanden.

Northwall

Recent hebben wij de Northwall Massage gun getest. Deze heeft direct een plek in onze top 10 veroverd (hoog genoteerd!). Het voordeel is dat je hier 6 massagekopjes bij krijgt, waar ook een aantal kopjes bij zitten die erg goed geschikt zijn om cellulites mee te bestrijden en verminderen.

Professionele apparaten

De bovenste massage guns zijn erg goed geschikt voor een anti-cellulite-massage. Heb je echter het budget en zoek je een écht krachtige massage gun. Dan zijn de onderstaande modellen net wat krachtiger en beter, maar je betaalt hier ook wel meer voor.

Techniek om met een massage gun cellulitis te behandelen

Je kan met een massagepistool enorm veel soorten behandelingen uitvoeren. Van een rustige ontspannende massage tot intense sportmassages. Om cellulitis te bestrijden / verminderen moet je de huid samenpakken en met een massagegun druk uitoefenen op de plek. Ga langzaam heen en weer op de plek voor niet langer dan een paar minuten en bouw dit rustig op. Je zou het beste kunnen beginnen met een massagekop die wat vriendelijker is voor beginners, zoals de Air Plug of Round bal. Daarna kun je opbouwen naar de Bullet of een andere kop waarmee je nog een diepere massage kan geven.

Optie 2: Je hoeft niet altijd de huid samen te pakken om te masseren. Een andere optie is om gewoon over de plek heen te gaan met het massage apparaat, zonder dat je de huid samenpakt. Het is erg per plek op het lichaam en per persoon afhankelijk wat het beste werkt.

Eén van de technieken: Pak de huid samen en masseer dit gedeelte met de massage gun

Tip: Bouw het heel langzaam op. Na de eerste behandeling geef je de huid een paar dagen rust. Je kan het na de eerste paar keer (met rustdagen ertussen) rustig opbouwen naar langere behandelingen. Het streven is 2-3 keer per week maximaal. Masseer nooit te lang, te krachtig of te diep en blijf nooit met de massage gun te lang op één plek. Geef je lichaam de tijd om te wennen en bepaal na elke sessie of je niet teveel last hebt van de massage!

Andere tips tegen cellulite en cellulitis verminderen

Helaas is er nog geen 100% oplossing gevonden voor mensen die last hebben van cellulitis. Naast de talloze dure crèmes, massage-apparaten en andere hulpmiddelen, is het verstandig om de volgende 6 dingen eerst op orde te hebben:

  • Beweeg! Bij een gezonde levensstijl hoort ook voldoende beweging.
  • Zorg dat je elke nacht goed slaapt. Ga op tijd naar bed en sta op tijd weer op. Zorg voor een goed dag- nachtritme met voldoende en goede slaap.
  • Misschien wel de belangrijkste tip tegen cellulitis: Drink voldoende water. Zoek op internet op hoeveel water jij moet drinken bij je leeftijd, gewicht e.d. (en houd je hier ook aan!)
  • Al is het geen vaste oplossing: overweeg een anti-cellulitebehandeling of anti cellulite massage bij een specialist.
  • Gebruik een crème met vocht afdrijvend vermogen
  • Zorg dat je voldoende, gevarieerd en gezonde voeding tot je krijgt.

Alle massage apparaten op een rij

Hieronder zie je alle genoemde apparaten in deze blog op een rij. Voor nóg meer info verwijzen we je graag naar de massage gun kopen – gids. De onderstaande modellen staan gesorteerd van goedkoop naar duurste.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Helpen massage guns tegen cellulitis?

Ja. Volgens onderzoek (zie onder dit kopje) is gebleken dat massage apparaten, zoals de massage gun, een positief effect hebben om de huid er gladder uit te laten zien.

Wat is het voordeel van deze behandeling?

Je doet slechts één keer een investering in een massage pistool. Je hoeft niet telkens een nieuwe massage gun te kopen, zoals je bij een crème of anti-celluite massage bij de schoonheidsspecialiste wel moet doen.

Zijn deze apparaten duur?

Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. In dit artikel raden wij meerdere apparaten aan. De goedkoopste beginnen bij €69,00.

nv-author-image

Edwin

Edwin schrijft over alles wat te maken heeft met massage guns en massage apparaten in het algemeen. Hij heeft inmiddels al meer dan 25 soorten massage pistolen uitgetest en is nog steeds enthousiast over deze hulpmiddelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.