Home » Kennisbank » Massagekoppen » Bullet / kogelvormig opzetkopje

Bullet / kogelvormig opzetkopje

De bullet is een kogelvormig kopje wat je op een massage gun kan zetten. Dit kopje wordt niet bij veel merken meegeleverd, maar komt desondanks toch redelijk vaak voor. Dit is samen met de finger massagekop de meest heftige massageverlengstuk die je kan vinden. Als je de intensiteit zou moeten uitdrukken in een cijfer van 0 tot 100, dan zouden wij het ergens in de 90-100 regio plaatsen. Je masseert hiermee pijnlijke plekken goed.

bullet kogel massage gun opzetkopje

Welke spiergroepen?

De kogelvormige kop kun je op meerdere spieren gebruiken. Het wordt vaak gebruikt op pijnlijke plekken en bij knopen in het lichaam. Dankzij de vorm van dit kopje masseer je heel diep en boots je echt een deep tissue massage na. Dit kopje leent zich minder voor plekken op het lichaam waar de botten dicht op de huid liggen, zoals de elleboog, handen en voeten. Het leent zich wel goed voor een trigger point massage.

Tips bij het gebruiken van de bulletvormige kop

Gebruik dit opzetkopje niet op een koude spier. Als beginner met massage apparaten kun je het beste starten met een ander kopje. Het lichaam kan namelijk best heftig reageren op een bindweefselmassage op een pijnlijke plek met het kogelvormige kopje. Zet het niet te lang op dezelfde plek en niet op een te hoge stand!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.