Home » Kennisbank » Massagekoppen » Finger / vinger opzetkopje: AU!

Finger / vinger opzetkopje: AU!

Dit opzetkopje is een van de meest pijnlijke massagekop op hogere intensiteit. Het is dan ook zeker niet aan te raden om dit kopje direct op een hoge stand te zetten. Dit opzetkopje wordt ook wel finger in het Engels genoemd of Vinger in het Nederlands. Gebruik dit opzetkopje om een echte deep tissue massage te geven. Je kan hiermee de pijnlijke plekken echt goed masseren. Je geeft hier ook een goede triggerpoint massage mee.

Finger vinger

Welke spiergroepen?

Er zijn bepaalde spiergroepen die je goed met dit kopje kan behandelen. Je gebruikt dit opzetkopje voornamelijk voor de plekken waar je echt pijn hebt. Door de trillingen van de percussietherapie kom je erg diep bij de spier. De trilling zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor je de pijn een soort van wegmasseert.

Tip: Bouw het héél rustig op! Zet de finger niet in de hoogste stand op een (pijnlijke) plek en masseer zeker niet te lang!

Hoe gebruik je de vinger-opzetkop?

Gebruik dit kopje nooit op een koude spier en begin als beginner het liefste met een ander kopje. Als beginner zou je de air plug, platte kop of ronde bal kunnen gebruiken. Bouw het geleidelijk aan op naar de vinger-kop. Begin deze op zeer lage intensiteit en masseer de pijnlijke plekken zeker niet te lang. Dit kopje wordt bij veel fabrikanten standaard geleverd bij normale massage guns. Let wel goed op, niet alle merken van massage pistolen bieden dit kopje aan. Een gemiste kans, want hiermee kun je echt fantastische resultaten behalen.