Home » Blog » Het handvat van een massage gun: drie soorten

Het handvat van een massage gun: drie soorten

Massage gun handvat rond driehoek vierkant

Massage guns kun je in allerlei soorten en maten kopen. Je kan deze massageapparaten onderscheiden qua grootte en kwaliteit. Zo vergelijken wij mini massage guns, professionele modellen en de normale variant op onze website. Naast dit onderscheid kun je ook een verdeling maken op basis van het handvat. Veel mensen denken wellicht dat dit maar een onbelangrijk onderdeel is van een massage gun. Dit is echter niet waar. De vorm van het handvat is enorm belangrijk. Je hebt massage guns met die soorten hanvatenL: vierkant, driehoek en rond. In dit artikel geven we een uitleg van de voordelen en nadelen per soort handvat. Ook bekijk je enkele voorbeelden.

Rond handvat

Deze variant zie je het meeste in de (online) winkel. Het is doorgaans de meest gangbare en betaalbare variant. Je ziet dit bij de mini massage gun, normale variant, maar ook de massageapparaten voor professionals terug. Al zie je van de laatste variant meer de driehoekige handvaten. In het ronde handvat zit vrijwel altijd een grote batterij ingebouwd. Deze kan je zelf opladen.

Voordelen

  • Goedkoop in productie, omdat de batterij verwerkt zit in het handvat
  • Voor een ontspannende massage geef je voldoende kracht
  • Goed als je je door iemand anders laat masseren

Nadelen

  • Moeilijk om zelf onderrug en bovenrug te masseren
  • Lastig om veel kracht te zetten

Voorbeelden in de winkel

Hieronder zie je enkele voorbeelden van massage guns met een rond handvat.

Massageguns met een driehoekig handvat

De meeste professionals, zoals sporters en fysiotherapeuten, gebruiken dit soort modellen. Deze hebben vaak een motor met een hoge blokkeerkracht. Je geeft hiermee jezelf of iemand anders een fijne en krachtige massage.

Voordelen

  • Ideaal voor een stevige massage
  • Geschikt voor professionals
  • Eenvoudig zelf de bovenrug masseren

Nadelen

  • Aankoopprijs ligt hoger
  • Niet veel types beschikbaar, weinig concurrentie op het gebied van deze vorm handvat

Voorbeelden in de winkel

Het bedrijf Therabody, bekend van de Theragun, domineert deze markt behoorlijk. Zij maken professionele massage guns van hoge kwaliteit. Meestal met een driehoekig handvat.

Vierkant handvat is vrij zeldzaam

Een vierkant handvat is vrij zeldzaam en heeft dezelfde voordelen als een driehoekig handvat. Je zet meer kracht tijdens een massage dan met een rond handvat. Deze kracht kan de batterij en motor van een ronde massage gun vaak niet aan. Vandaar dat deze modellen in de winkel duurder zijn qua aanschaf.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.