Home » Blog » Het gewicht van een massage gun

Het gewicht van een massage gun

gewicht massage gun

Als je een massage gun gaat kopen, is het verstandig om ook rekening te houden met het totale gewicht van het apparaat. Dit is een specificatie waar veel mensen overheen kijken. Niet handig, want het is eigenlijk enorm belangrijk hoe zwaar het apparaat is. Je moet het immers altijd in de hand houden tijdens het masseren. Een te zware massage gun kan onprettig aanvoelen, terwijl dat absoluut niet de bedoeling is van dit soort apparaten. Een te lichte massage gun vinden sommige mensen ook niet prettig, omdat je dan wat minder goed kracht kan zetten. Daarnaast let je natuurlijk ook op de vorm van het apparaat.

Drie gewichtklassen van massageguns

In de wondere wereld van massage guns zijn de massage apparaten grofweg ingedeeld in drie gewichtsklassen: licht, normaal en zwaar. Hieronder leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn per categorie. Ook geven we enkele massage apparaten als voorbeeld per gewicht.

Wist je dat: Voor de mensen die het liefst een zo’n licht mogelijke massage gun willen, is er een speciaal model op de markt: de mini massage gun. Deze is erg klein en handzaam.

Licht in gewicht

Onder deze categorie vallen alle apparaten die onder de 1 kilo wegen. Dit zijn bijvoorbeeld de hierboven genoemde mini-varianten. Het voordeel is dat je deze apparaten makkelijk meeneemt en dat je jezelf (of iemand anders) voor lange tijd een massage kan geven.

Normaal gewicht

Een normaal formaat massage pistool weegt ongeveer tussen de 1 kg en 1,5 kg. Dit zijn verreweg de meeste modellen die je op dit moment kan kopen. Er zit vaak een goede accu en motor ingebouwd, waardoor je een goede en stevige massage kan geven. Na een paar minuten kan het apparaat wel wat zwaar in de handen voelen. Voor mensen met weinig kracht is dit misschien al iets te zwaar.

Zware massage guns

Alles boven de 1,5kg wordt gezien als erg zwaar. Fabrikanten van sommige zware massage apparaten, zoals de professionele massage guns, hebben er daarom voor gekozen om een andere vorm te maken. Zo zijn er zware massage pistolen met een groot handvat, zodat je het beter vast kan houden. Deze massage guns raden wij niet enorm aan, omdat ze echt te zwaar zijn voor een massage die je zelf geeft. Als je de massage aan iemand anders geeft, zijn ze voor sommige mensen wat meer geschikt.

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.