Home » Blog » Massagekracht: wat zegt dat over de massage gun?

Massagekracht: wat zegt dat over de massage gun?

Blokkeerkracht massage gun

Eerder hebben we al de blokkeerkracht en amplitude van massage guns bekeken. Dit zegt vaak veel over de kwaliteit van een massage pistool. Toch hoeft niet iedereen direct een professionele massage gun met de beste blokkeerkracht, amplitude en massagekracht. Voor de meeste mensen is een ontspannende spiermassage meer dan voldoende. Dan hoef je zeker niet het meest krachtige massagegeweer te kopen wat er is. Een normaal formaat of mini formaat massage gun in het middensegment of de instapklasse is dan helemaal prima. Wij gebruiken zelf als dagelijks massage gun ook deze mini massage gun. Bij veel aanbieders wordt er gekeken naar de massagekracht. In dit artikel bekijken we de massagekracht, leggen we uit wat het is en geven we per categorie een aantal voorbeelden.

Wat is de massagekracht van een massage gun?

De massagekracht is een specificatie die door sommige webwinkels aan massageapparaten wordt gegeven. Deze specificatie is niet officieel door de fabrikant bedacht. Het geeft inzichtelijk wat voor type massage je kan geven. Vaak wordt dit onderverdeelt van niet krachtig tot extra krachtig. Je zou dit kunnen zien als een combinatie van het gewicht, blokkeerkracht en amplitude van een massageapparaat. Het bekendste voorbeeld is webwinkel Coolblue. Zij geven deze specificatie aan elke massage gun mee.

Niet krachtig

Een niet-krachtige massage gun heeft een massage kracht van maximaal 15 kilogram. Dit is voldoende voor een ontspannende massage. Deze massage geef je jezelf of iemand anders als je op dat moment geen last van spierknopen hebt of geen harde massage wilt. Sommige mensen kunnen slecht tegen krachtige massages. Zij kiezen dus eerder een minder krachtige massage gun uit. Het voordeel is dan wel dat je jezelf een heerlijke ontspannende spiermassage geeft én dat de massage apparaten uit deze categorie – meestal – erg goedkoop zijn!

Goed om te weten: Sommige modellen uit de bovenstaande lijst vallen zowel in niet-krachtig als krachtig. Je kan er een rustige ontspannen massage mee geven, maar ook iets krachtiger te werk gaan!

Krachtig

In deze categorie vind je de meeste massage guns. Je kan hiermee gespannen spieren goed masseren. Je behandelt spierknopen en geeft jezelf een massage tegen cellulitis. Je kan van een massagekracht tussen de 15 en 20 kilogram uitgaan.

Extra krachtig

Dit zijn de professionele massage guns. Deze apparaten hebben een massagekracht van minimaal 20 kilogram. Je masseert zo echt de spierknopen in het lichaam. Ideaal na hele zware trainingen. Deze apparaten zijn vaak wel iets duurder, maar je kan er wel meer kanten mee op. Bouw de massages met dit type massage guns wel heel erg rustig op. Het kan namelijk erg veel pijn doen

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.