Home » Blog » Wat zegt de amplitude over een massage gun?

Wat zegt de amplitude over een massage gun?

Massage amplitude

Bij echt goede massage apparaten van  hoge kwaliteit wordt vrijwel altijd de amplitude vermeldt. Dit is een getal, gevolgd door millimeter. Dit cijfer zie je (meestal) niet bij goedkopere massage guns. Hoewel dit niet betekent dat deze massage apparaten slecht zijn, zegt het wel degelijks iets over de kwaliteit van het massage pistool. De gemiddelde massage gun van goede kwaliteit heeft een massage amplitude van 8 tot maximaal 16 mm. In deze blog leggen wij je meer uit over deze term en bekijk je een aantal voorbeelden. We starten met een korte definitie.

Wat is massage amplitude bij massage guns?

De amplitude zegt iets over de diepte van de massage. Het geeft aan hoe diep de opzetkop van een massage apparaat het spierweefsel in masseert. Een hele ontspannende massage doe je niet heel diep. Je hebt dan zeker geen massage gun nodig die 16mm amplitude heeft! Voor een sportmassage of triggerpoint massage ga je juist wel heel diep het weefsel in. Zo masseer je de spierknopen er lekker uit. Er wordt dan gezegd dat het massage apparaat een hoge massage amplitude heeft. De gemiddelde massage gun van goede kwaliteit heeft een massage amplitude van 8 tot maximaal 16 mm.

Enkele voorbeelden

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van massage apparaten die een amplitude aangeven in de specificaties. Dit zijn allemaal apparaten met een massage amplitude van minimaal 14mm. Dat betekent dat je er dus een hele stevige massage mee kan uitvoeren, die ideaal is bij spierpijn en algemene stijfheid in het lichaam.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal vragen met daarbij onze antwoorden over massage amplitude op een rij:

Wat zegt de amplitude over een massage gun?

Het geeft aan hoe diep de massagekop in het spierweefsel gaat. Des te dieper het massage opzetstuk gaat, hoe steviger de massage is. Het getal geeft dus de kracht van het apparaat aan en de mogelijkheid tot een stevige massage, zoals triggerpoint massage en knooppuntmassage. Het ontbreken van deze specificatie is vaak veelzeggend. Dit zien we vaak bij goedkopere modellen.

Ik wil alleen een ontspannende massage, moet ik dan een hoge amplitude hebben?

Nee, voor iemand die alleen ontspannende massage of lichte massage uitvoert met een massage gun, raden wij geen professionele massage gun met een hoge amplitude aan. Dan volstaat een goedkopere variant uit onze top 10 lijst ook prima!

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.