Home » Blog » Alles over blokkeerkracht en massage guns: uitleg + voorbeeld

Alles over blokkeerkracht en massage guns: uitleg + voorbeeld

Blokkeerkracht massage gun

In de specificaties van diverse massage guns wordt de blokkeerkracht vermeldt. Dit wordt soms ook wel motorkracht of in het Engels (Stalling) Force genoemd. Het gaat hier om hoeveel kracht je kan zetten met de massage gun. Deze specificatie ontbreekt vaak bij de goedkopere modellen, vaak omdat de verkoper het zelf niet weet of omdat de blokkeerkracht erg laag is. Het wordt ook wel eens bewust niet getoond. In dit artikel bekijken we deze specificatie, geven we een goede uitleg in de vorm van een definitie en geven we een voorbeeld over de blokkeerkracht.

Wat is blokkeerkracht?

De blokkeerkracht geeft aan hoeveel kracht je maximaal kan geven met een massage gun. Dit is van belang als je een diepe massage wilt geven om bijvoorbeeld triggerpoints / knooppunten te behandelen. Hoe meer kracht je kan zetten, des te dieper je in de spier kan masseren. Een professionele massage gun heeft een blokkeerkracht tussen de 20 kg en 30 kg. Dit is behoorlijk wat druk die je uit kan oefenen met een massage apparaat. Goedkopere massage guns hebben een lagere blokkeerkracht, omdat hier gebruik wordt gemaakt van een zwakkere accu en motor. Je kan dan minder druk uitoefenen met de massage gun.

Wist je dat: In het Engels wordt dit ook wel Stalling Force , Stall Force of Force genoemd.

Wat gebeurt er bij een lage blokkeerkracht?

Massage guns die wat zwakker zijn hebben dus een lagere blokkeerkracht. Je kan dus met dit massage pistool minder diep in de spieren masseren. Spierknopen masseren zal dus minder makkelijk gaan en boven alles: een stuk minder effectief zijn. Probeer je jezelf (of iemand anders) wel een krachtige massage te geven met een goedkope massage gun? Dan merk je dat de massage gun gaat stuiteren en dat de motor zelfs stilstaat / blokkeert.

Een voorbeeld: Stuiterende massage gun en motor die even stilstaat

Bij sommige modellen merk je dat de massage gun eerst tot stilstand komt en daarna heel even hard op en neer gaat met een zoemend geluid. De motor probeert dan het verloren stukje kracht (waar de motor even stilstaat) in een paar seconden goed te maken, waardoor de massage kop onwijs hard heen en weer gaat. Dit is een goed voorbeeld van een massage gun die een te lage blokkeerkracht heeft voor de type massage die je wilt geven.

Leuk weetje: Voor Massagegunreview.nl hebben wij – op het moment van schrijven – 40 massage guns uitgetest en beschreven. Van deze 40 massage pistolen ontbreken er bij 27 soorten de specificatie blokkeerkracht.

Waarom is deze specificatie belangrijk of wanneer juist niet?

Hiermee willen we niet zeggen dat een massage gun met lage blokkeerkracht per se slecht is. Het hangt van je doel af. Wil je spierknopen masseren en een krachtige massage geven die helpt om spierpijn te voorkomen en/of verhelpen? Dan kies je voor een goed model met hogere blokkeerkracht. Wil je een normale diepe massage of ontspannende massage geven? Dan kun je ook prima een model met lagere blokkeerkracht nemen of een model waarbij de blokkeerkracht niet eens wordt vermeldt. Niet iedereen wil een massage die enorm krachtig is. Sommige mensen ervaren dit zelfs als uiterst onprettig. Je zou in dit geval prima een top 3 massage gun uit onze toplijst kunnen kiezen.

Massage guns met een hoge blokkeerkracht

Ben je op zoek naar een hele goede massage gun waar de blokkeerkracht van bekend is? Dan kun je de onderstaande modellen eens bekijken. Deze zijn wel iets duurder dan de modellen die hierboven staan. Sommigen zijn zelfs geschikt voor professioneel gebruik door fysiotherapeuten en (sport)masseurs, zoals de massage apparaten van het merk Theragun.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.