Home » Blog » Een massagegun gebruiken om spierknopen te masseren

Een massagegun gebruiken om spierknopen te masseren

Spierknopen masseren massage gun

Wij ontvangen regelmatig leuke vragen in onze inbox. Deze keer kregen wij een vraag over spierknopen en triggerpoints. Deze vervelende knopen heeft iedereen wel eens ervaren. De vraag was of een massage gun of een mini massage gun hier tegen kan helpen. Wij hebben de vraag natuurlijk beantwoord, maar vonden het eigenlijk ook wel een heel leuk onderwerp voor een artikel. In deze blog lees je alles over spierknopen, knopen in het lichaam en de Engelse benaming Triggerpoints. Ook lees je het antwoord op de vraag: “Kun je een massage gun gebruiken om knopen te masseren en eruit te halen? “.

Wat is een spierknoop?

Een spierknoop is een gevoelig en hard gebied op het lichaam. Zelfs als de spier in rust is, spant het toch aan. Het is een lokale pijn in de spiervezels. De plek kan iets verdikken en zelfs pijn veroorzaken in andere delen van het lichaam. Dankzij de verdikking noemen mensen het ook wel een knoop of spierknoop. Met een massage kun je deze knopen losmasseren. In het Engels wordt er gesproken van trigger points. Dit ontstaat in het lichaam omdat een spier geïrriteerd is. Vaak komt dat omdat het een herhalende beweging heeft uitgevoerd. Dankzij het spasme raakt de spier gespannen en ontstaat de knoop. Je kan een massage uitvoeren met de hand of met een massage gun. Je voert dan een trigger points massage uit.

Wist je dat: Een spierknoop kan – naast de herhalende bewegingen – ook ontstaan door stress, blessures, slechte (zit)houding of door te lang te zitten (zittend werk).

Werkt een massage gun hierbij?

Het kan zijn dat de spierknoop diep in het bindweefsel zit. Je kan er dan niet goed met de handen bij. Een massage gun biedt dan zeker uitkomst. Deze apparaten worden zelfs aangeprezen als hulpmiddelen om de trigger points in het lichaam te masseren. Dit type massage komt diep in het bindweefsel en verbetert de bloedsomloop dankzij de trillingen. Hierdoor ontspant de spier en wordt de pijn rondom de spierknoop verlicht.

Wist je dat: Je kan bij jezelf of bij iemand anders een spierknoop eenvoudig masseren en eruit halen. Dit doe je door op het pijnlijke gebied stevig te drukken en kleine cirkels te maken met je vingers. Zo masseer je een spierknoop met de hand. Deze techniek gebruik je ook met een massage gun.

Spierknoop met hand masseren techniek voorbeeld
De juiste techniek om met de hand te masseren

Voorbeelden van massage guns bij spierknopen

Hieronder zie je een aantal massage guns die geschikt zijn voor dit type massage. Er is gekozen om een selectie te weergeven in elke prijscategorie. Voor een volledig overzicht bekijk je de lijst met beste massage guns.

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

1 reactie op “Een massagegun gebruiken om spierknopen te masseren”

  1. Pingback: Alles over blokkeerkracht en massage guns: uitleg + voorbeeld - Massage gun review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.