Home » Blog » Introductie tot massage guns en deze website

Introductie tot massage guns en deze website

Massage stand intensiteit

Op massagegunreview.nl lees je alles over massage guns. Zo lees je meer over deze massageapparten zelf, informatie over de verschillende massagetechnieken en natuurlijk uitgebreide, eerlijke en onafhankelijke Massage Gun reviews!

Snelle navigatie: Top 10 – beste mini massage guns – Over ons – Kennisbank – Koopgids

Massage-gun

De massage gun is het afgelopen jaar steeds populairder geworden onder sporters, maar ook mensen die behoefte hebben aan een goede massage. Er zijn enorm veel soorten massage pistolen en massage geweren te koop tegenwoordig. Dit is dan ook de reden dat wij zijn begonnen met deze website, met als missie om jou een eerlijk overzicht van de beste massage gunstop mini massage guns en een overzicht van de beste professionele handmassage apparaten te geven, gebaseerd op échte testen en onze mening.

Wist je dat: Deze massageapparaten staan bekend onder meerdere namen. Zo kun je deze kopen onder de namen: Massage geweer, massage gun, massage pistool, klopmassageapparaat, percussie therapie apparaat, handmassage apparaat en vibratiemassageapparaat.

Tip: Direct meer informatie? Bekijk dan de hele uitgebreide massage gun kopen keuzehulp!

Wat is een massage gun?

Een massage gun zou je kunnen omschrijven als een massage-apparaat. Het massage-apparaat heeft de vorm van een pistool. Meestal wordt hij geleverd met meerdere opzetstukken. De verschillende opzetstukken zijn geschikt voor verschillende spieren en gewrichten. Deze opzetstukken maken een kloppende beweging tegen de spieren aan waardoor de spieren gemasseerd worden. Vaak kan je de snelheid van de kloppende beweging ook instellen.

Massage guns kopen

Een massagepistool kan je al voor een mooie prijs aanschaffen. Hieronder zie je meerdere soorten. Hierbij worden de live prijzen weergegeven. Zo zie je direct of er aanbiedingen zijn. Dagelijks worden de laatste prijzen opgehaald bij de verschillende aanbieders waardoor je altijd op de hoogte blijft van de laatste prijzen. Weet je nog niet zeker welke massage gun je wilt aanschaffen? Dan kan je ook onze top 10 massage guns bekijken. Wanneer je op het product klikt krijg je meer informatie te zien.

Spierknopen masseren massage gun

Tip: Bekijk eens Massagerr.nl, een webwinkel die verschillende merken Massage guns aanbiedt! Wij testen regelmatig massagepistolen voor deze webwinkel.

Wat is de functie van massage guns? Wanneer kan je er één gebruiken?

De massage gun wordt voornamelijk gebruikt om een deep-tissue massage (bindweefselmassage) na te bootsen. Dit is een massage die zich richt op het bindweefsel rondom de spieren. Met deze massage worden de spieren en het bindweefsel losser. De massage wordt voor lichamelijke en geestelijke doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld bij chronische spierspanning en bij stress. De massage werkt zeer ontspannend en kan ook gebruikt worden bij bepaalde sportblessures en voor de doorbloeding van de spieren. Van bindweefselmassages krijg je ook een strakkere huid. Deze vibratietherapie kan gebruikt worden na trainingen of voor trainingen als een soort opwarming van de spieren.

Onze favorieten op een rij

Massagerr Mini

Massagerr-mini-gun

Sanbo Massage gun + app

Sanbo
  • Beste prijs/kwaliteit
  • 4 opzetstukken
  • 6 sterke standen die je eenvoudig in kan stellen

Theragun Theragun Prime

Theragun
  • Meer kracht
  • Beste massage gun voor professioneel gebruik
  • Vrij prijzig

Kenmerken van een goede massage gun

Wanneer je op zoek bent naar een goede massage gun kan je naar de onderstaande kenmerken kijken. Hoe duurder de prijs, hoe meer van de onderstaande kenmerken je kan vinden. Echter hebben de meeste massage guns verschillende opzetstukken en meerdere standen voor intensiteit. De duurdere massage guns zijn vaak weer geruisloos in het gebruik.

Verschillende opzetstukken

Wanneer je een massage gun aan gaat schaffen kan je kijken hoeveel verschillende opzetstukken er worden meegeleverd. Bij veel massage guns wordt er een kogel-vormig opzetstuk geleverd, een vork-vormige, bal-vormige en een opzetstuk met een platte kop. Het opzetstuk met de platte kop kan gebruikt worden op het hele lichaam. De bol-vormige is geschikt voor de grote spiergroepen. En voor de wervelkolom kan je de vork-vormige gebruiken. Als laatste heb je nog het kogel-vormige opzetstuk. Deze kan gebruikt worden voor gewrichten, bindweefsel en trigger points (knopen). Duurdere massage guns hebben ook vaak opzetstukken gemaakt van roestvrij staal deze kunnen gebruikt worden in combinatie met massageolie en zijn geschikt voor mensen met een gevoeligere huid.

Meerdere standen voor intensiteit

Het is fijn wanneer je de snelheid van de kloppende bewegingen kan aanpassen. Zo kan je zelf bepalen wat de intensiteit is van de massage. Hoe meer verschillende opties er zijn, hoe nauwkeurig je de massage gun kan instellen.

Geluidsniveau

De duurdere massage guns zijn vaak een stuk stiller in het gebruik. Misschien kan je sommige massage guns wel geruisloos in het gebruik noemen.

Batterijduur

Het is ook slim om te kijken naar de batterijduur van de massage gun. Je wilt natuurlijk niet dat de batterij van de massage gun tijdens de massage opeens leeg is. Vaak hebben de duurdere massage guns een langere batterijduur.

Kleine massage apparaat

Tegenwoordig heb je ook een massage gun die erg klein en handzaam is. Deze massage gun kan je ook makkelijk meenemen. Vind je het zwaar en lastig om het grote massage pistool te gebruiken? Dan kan je ook gebruik maken van de kleinere versie.  Een overzicht kun je vinden in onze top 5 mini massage guns.

Theragun Prime review

Zo is de massage gun ontstaan

De massage gun of hand massage pistool is bedacht in het jaar 2008 door de Amerikaanse Chiropractor Jason Werseland. Na een verkeersongeluk liep hij een rugblessure op. Met behulp van het massage pistool heeft hij deze blessure kunnen behandelen. De eerste in het rijtje massage guns is de TheraGun G1. Inderdaad, één van de meest bekende en populaire massage apparaten merken. Nadat bekende sporters deze massage guns gingen gebruiken werd het massage pistool razendsnel populair.

Veelgestelde vragen over de massage gun

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen over de massage apparaten en de antwoorden hierop op een rijtje gezet.

Ik sport niet, is een massage gun geschikt voor mij?

Dat de massage pistool veel wordt gebruikt door sporters betekent natuurlijk niet dat je als niet-sporter geen voordelen kan ervaren van het gebruik van een massage gun. Een massage van een massage-apparaat helpt namelijk ook tegen geestelijke spanningen en stress. Ook slaap je vaak een stuk beter na een massage. En wat dacht je van de strakke huid die je krijgt! Genoeg voordelen dus, ook voor niet sporters!

Waar koop ik een massage gun?

De massage guns zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels. Wij hebben zelf ervaringen met de onderstaande bekende online winkels. In deze webwinkels hebben ze massage guns van verschillende merken. Bij CoolBlue verkopen ze voornamelijk de bekendere merken zoals TheraGun.

Hoe noem je de soort massage van een massage gun?

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.