Home » Blog » Ga je beter slapen na een massage met een massage gun? Studie door Theragun!

Ga je beter slapen na een massage met een massage gun? Studie door Theragun!

Beter slapen massage gun slaapkwaliteit Theragun

De professionele massage gun maker Therabody (bekend van de Theragun-serie) heeft een kleinschalig onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek werd onderzocht of je beter gaat slapen na een massage met een massage gun. Met andere woorden: Is het verstandig om jezelf voor het slapen gaan te masseren met een massage gun met als doel: beter slapen? De resultaten van het kleinschalige onderzoek liegen er niet om. De slaapkwaliteit van de deelnemers werd aanzienlijk verbetert. Hoewel het een kleine studie was, zijn de resultaten wel erg veelbelovend. Hopelijk wordt er nog meer onderzoek uitgevoerd op dit gebied. Hieronder bekijken we de resultaten.

Informatie over het slaaponderzoek

Het onderzoek is aangevraagd door Therabody en is uitgevoerd door Therabody in samenwerking met de wetenschappers van Biostrap. Er deden 73 gezonde mensen mee aan het onderzoek. zij waren allemaal tussen de 18 en 40 jaar oud. Ook ondernemen zij in hun normale routine elke week 3 of meer sportieve activiteiten van 30 minuten of meer per workout. De studie werd 5 weken uitgevoerd. Elke deelnemer moest 2 weken zonder Theragun en massage gun massages gaan slapen, daarna 2 weken mét een massage 30 minuten voor het slapen. De laatste week moesten zij hun normale levensstijl volgen. Daarbij werd gevraagd of zij in de 5 weken niets wilden veranderen aan andere dingen in hun leven. 90,4% van de mensen hebben zich hier tijdens het onderzoek aan gehouden.

De belangrijkste resultaten in het kort

Het onderzoek was voor de deelnemers een groot succes.

  • 87% van de deelnemers viel sneller in slaap
  • 70% van de deelnemers had minder slaapverstoringen
  • 100% van de deelnemers meldde verbeteringen in de algehele kwaliteit van leven
  • 56% van de deelnemers verbeterde hun algehele slaapscore

Goed om te weten: de massages werden uitgevoerd met massage guns van Theragun. Dit zijn massage apparaten van hoge kwaliteit, die ook door o.a. fysiotherapeuten worden gebruikt.

Zelf een Theragun kopen?

Bekijk dan de volgende modellen in de winkel:

Meer info: Bekijk het onderzoek met daarbij de onderzoek uitslag hier.

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.