Home » Blog » De voordelen van een massage gun

De voordelen van een massage gun

Voordelen massage gun

Massageguns worden steeds populairder en zijn in sportieve huishoudens niet meer weg te denken. Het is een van de meest recente innovatie op het gebied van spierherstel. Sinds de uitvinding in 2008, zijn deze massagepistolen over de hele wereld populair geworden. Je ziet het steeds vaker terug in televisieprogramma’s, en ook op stories in Instagram. Massage guns hebben ook echt enorm veel voordelen en worden door experts aangeraden als het gaat om spierherstel. Het biedt dezelfde resultaten als een diepe weefselmassage. Hieronder bekijken we enkele voordelen!

Sportprestatie, blessure voorkomen en sneller herstel

Een massage met behulp van een massage gun verbetert de spiercontractie. Hierdoor worden de spieren en het fasciaal weefsel versterkt. Daarnaast helpt het ook de spieren ontspannen en de spanningen in het lichaam te verminderen. De hersteltijd tussen trainingen wordt verkort. Door de diepe weefselmassage van de massage gun komt er spanning vrij in de spieren, wat resulteert in een verbeterde bloedsomloop. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof verbetert, wat ook weer goed is voor de bloedcirculatie. Dankzij al deze voordelen worden de sportprestaties ook beter, omdat de spieren in flexibeler worden en efficiënter zullen gaan werken.

Pijnverlichting

Trillingsgenezing klinkt misschien een beetje wazig, maar het is eigenlijk een eeuwenoud gegeven. Een massagepistool levert trillingen diep in de spier door gebruik te maken van percussieve techniek. DE trilling van de massage helpt bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Het resultaat hiervan is een snel herstel, een verbeterd bewegingsbereik, pijnverlichting en verlichting van spiervermoeidheid en spierpijn. Dankzij deze voordelen kan het pijn in de nek, schouders en onderrug eenvoudig verlichten.

Aanvulling op revalidatie

Dankzij de verbeterde circulatie in de spieren en de fasciale weefsels, zal het lichaam sneller herstellen. Een massagepistool gebruiken kan dus goed gebruikt worden als aanvulling op een standaard revalidatieproces. Het bevordert het herstel van de spieren als gevolg van bijvoorbeeld een ziekte of een trauma. Start in het geval van revalidatie nooit zelf met de massage gun, maar overleg dit natuurlijk altijd met de arts of fysio. Je zou hierbij kunnen denken aan een massage pistool met pro/medische eigenschappen.

Vermindert spierpijn na langdurige inspanning

Tijdens een intensieve workout kun je te maken krijgen met verzuring. Dit ongewenste gevoel in de spieren wordt (meestal) veroorzaakt door melkzuur, ook wel lactaat genoemd. Tijdens pittige trainingen is de balans van hoeveel lactaat het lichaam aanmaakt en af kan breken verstoord. Hierdoor kun je je uitgeput en misselijk voelen. Ook spierkrampen kunnen ontstaan bij een teveel (of ophoping) aan lactaat. Een massage gun kan dit proces sneller omkeren. Het help de afgifte van melkzuur uit de spieren naar omliggende weefsels, waardoor het lichaam melkzuur sneller kan afbreken. Zo voorkom je het risico op spierpijn na langdurige spierpijn.

Helpt bij littekenweefsel na een operatie

Dankzij de diepe weefselmassage van een massagegeweer wordt littekenweefsel afgebroken. Hierdoor kun je het apparaat niet alleen gebruiken bij sportblessures, maar ook voor littekenweefsel na een operatie. Doe dit natuurlijk altijd in overleg met een arts en ga niet zelf vlak na een operatie aan de slag met een massage gun op gevoelige plekken! Dankzij deze eigenschap wordt ook gebruikt om cellulitis te verminderen.

Ontspannen en andere voordelen

Er zijn veel gezondheidsvoordelen van massage geweren. Zo geeft het een ontspannen gevoel aan de spieren en kan het spierpijn voorkomen en blessures voorkomen en verlichten. Het heeft ook voordelen bij depressie, angst, fybromyalgie, spijsverteringsstoornissen en slapeloosheid door o.a. stress.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.