Home » Blog » De 9 soorten massage gun opzetkopjes/opzetstukjes (MET UITLEG!)

De 9 soorten massage gun opzetkopjes/opzetstukjes (MET UITLEG!)

Opzetkopjes opzetstukjes massage guns allemaal uitleg spieren

Wie een massage gun koopt, krijgt er een aantal opzetstukjes bij. Deze massage gun opzetkopjes hebben soms de gekste vormen. De ene keer krijg je er een vorkvormig kopje bij, de andere keer eentje met een platte koop. De meeste massagepistolen worden geleverd met minstens 2 kopjes. Gemiddeld zien we dat dit er vier of meer zijn. Elk opzetkopje heeft een eigen doel. Sommige kopjes kun je goed gebruiken voor grote spiergroepen, waar je andere opzetstukjes beter kan gebruiken bij bijvoorbeeld de voeten, ruggenwervel of kleinere spiergroepen. Fabrikanten geven niet altijd even goede informatie over deze kopjes. Wij hebben álle soorten massagekopjes in huis en uitgetest. Hieronder zie je van alle 11 de kopjes waar je deze het beste voor kan gebruiken. Een ultiem overzicht dus! ?.

Wat zijn massage gun opzetkopjes?

Een massage gun zelf bevat geen opzetkopje, maar een gat waar je een kopje in kan doen (zie onderstaande afbeelding). Bij elk model uit onze top 10 massage guns of top 5 mini massage apparaten zitten meerdere opzetstukjes. Een opzetkopje of opzetstukje op een massage gun doe je in het gat van het massage apparaat. Daarna zet je het massagepistool aan en kun je beginnen met masseren!

Alle 9 soorten massage gun opzetkopjes en opzetstukjes

Hieronder zie je de 9 soorten van massage gun kopjes die wij zijn tegengekomen tijdens het testen van deze apparaten.

Goed om vooraf te weten: Er is voor veel opzetkopjes voor massage guns (nog) geen goede Nederlandse naam. Voor dit artikel geven we dus in de titel van het kopje de Nederlandse benaming die wij er zelf aan hebben gegeven. In de tekst eronder lees je ook hoe dit in het Engels wordt genoemd.

Balvormig opzetstuk (groot en klein)

Balvormig opzetstuk massage gun

Deze balvormige kop voor op een massage gun zit eigenlijk wel bij elk model dat je in de winkel kan kopen. Dit soort kopje komt in groot en klein voor. De kleine variant van het kopje is erg goed geschikt voor een massage van het gehele lichaam. Qua instelling maakt het niet uit of je het hard of zacht doet. Doe het op een comfortabel niveau voor jezelf. De grote variant van deze balvormige kop is meer geschikt voor de grotere spiergroepen. Hierbij kun je denken aan arm- en beenspieren. Ook voor de rug is de grote ballhead ideaal.

In het Engels: Standard round Ball en Large Ball Head

Duimvormig massage gun opzetkopje

duimvormig opzetstuk massage gun

Ken je het gevoel als iemand jou een (sport)massage geeft en het voelt alsof de persoon met zijn duim heel hard drukt? De Thumb head oftewel: duimvormig opzetkop geeft je hetzelfde gevoel. Zet deze niet te hard qua snelheid. Bouw het rustig op. Ideaal om trigger points in het lichaam te behandelen, met name aan de achterkant van het lichaam. Je kan hiermee echt heel precies masseren op plekken waar je het nodig hebt.

In het Engels: Thumb Head of finger

Vorkvormig kopje

U vork opzetstuk massage gun

Dit kopje is erg goed geschikt voor het masseren van de ruggenwervel en wordt soms ook wel U-vork genoemd. Net als bij de duimvormige kop is het belangrijk het rustig op te voeren. Zet ook dit kopje niet te hard. Naast de ruggenwervel kun je er ook goed de schouders mee masseren. Het kopje ziet er misschien wat heftig uit, maar het is echt heel fijn als je weet hoe je het moet gebruiken op de schouder en rug!

In het Engels: Spinal head of U-Fork

Schop kopje

Schopvormig opzetstuk massage gun

Dit kopje lijkt erg op een schoffel, vandaar ook de naam in het Nederlands en Engels. Met dit opzetstukje voor op massage guns masseer je goed de armen en benen. Het is belangrijk om tijdens het masseren dit over de lengte van de spieren te doen. Zo behaal je het beste effect.

In het Engels: shovel head

Kogel kopje

Kogel opzetkopje massage gun

De naam hoeven we verder niet uit te leggen. Met dit kogelvormige kopje masseer je goed de trigger points van het lichaam. Daarnaast is het ook goed voor een bindweefselmassage. Het is wel een kopje die je niet op de hardste stand moet zetten. Begin echt rustig aan met masseren en zet de snelheid naar wens wat hoger. Begin zeker niet te hoog! Je zou het kunnen zien als een opzetkopje voor gevorderden.

In het Engels: Bullet head

Buikspieren kopje

Opzetkopje speciaal voor buikspieren massage gun

Deze massagekop komt niet veel voor. Wij hebben deze slechts één keer eerder bij een massageapparaat gekregen. Het kopje is ideaal voor een massage van de buikspieren. Voor beginners is het kopje misschien wat heftig. Bouw het langzaam op en je went er wel snel aan!

In het Engels: Abdominal muscle head

Bicep opzetstuk massage pistool

biceps spieren opzetkopje massage gun

Dit massage gun opzetstukje is ook vrij zeldzaam. Het dient, net zoals het bovenstaande kopje, maar één doel. In dit geval is dat het masseren van de biceps. Wij vinden het wel logisch dat dit massagekopje niet veel wordt verkocht bij apparaten. Je kan dit namelijk goed vervangen met een combinatie van een duim-, kogel-, en balvormig kopje. Deze krijg je vaak wel standaard bij een massage gun geleverd.

Voetmassage massage gun opzetstukje

 opzetkopje massage pistool voet massage voeten

Met dit kopje kun je (op lage snelheid!) de voeten masseren. Het is met name goed geschikt voor de onderkant van de voeten. Op het begin voelt het misschien wat gek aan, maar je kan hier aan te wennen. Al lijkt dat niet voor iedereen weggelegd. ?

Platte kop / hamer

Platte kop hamer opzet kopje massagegun

Nummer 9 is een van de bekendste kopjes. Deze gebruik je voor een massage over het gehele lichaam. Je ziet dit kopje eigenlijk wel bij elke massagegun terugkomen. Het is ook een kopje dat veel bij Mini Massage Guns wordt geleverd.

In het Engels: Hammer head of dampener

Bonus: de Air plug

Oké, het zijn er nu tien in plaats van negen. De Air Plug mag niet ontbreken. Dit is wellicht het meest beginnersvriendelijke opzetkopje. Je masseert hiermee het gehele lichaam en kan het best in hogere intensiteit gebruiken. Een echte allround massagekop, dat helaas niet veel bij massage apparaten wordt geleverd.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

3 reacties op “De 9 soorten massage gun opzetkopjes/opzetstukjes (MET UITLEG!)”

  1. hoi Edwij , h o é moet ik zo’n massagestuk erop zetten , er zit een bol op maar ik weet niet hoe ik hem eraf moet krijgen om te verwisselen .

  2. Fijne uitleg, goed om te weten welk opzetstuk waar voor dient.

    Ik vraag mij af hoe je de Air Plug moet schoonmaken. Hij is van een soort rubber.
    En kun je een massagegun met massage olie gebruiken of werkt dat niet. Te glad bv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.