Home » Kennisbank » Massagekoppen » Dampener en platte kop: spieren en info

Dampener en platte kop: spieren en info

De Dampener is een plat kopje voor op een massage gun. Deze is samen met de ronde bal het meest populair. Het is ontworpen voor algemeen gebruik. Je kan het goed inzetten voor een massage op plekken waarbij de bot wat dichter op de huid licht. De brede basis van de dampener, ook wel demper genoemd, zorgt voor een maximaal oppervlak en efficiënt contact met het lichaam. Hierdoor is het een laag-intensiteit massage kopje, die je voor het hele lichaam kan gebruiken. Je masseert hier niet heel diep mee, waardoor het voor een deep tissue massage minder geschikt is. Dit kopje is aan te raden voor beginners.

Dampener

Welke spieren masseer je met de dampener / demper?

Omdat het een kopje is waarmee je met een lage intensiteit masseert, kun je het gebruiken over het gehele lichaam. Net zoals bij andere opzetstukken geldt: bouw het rustig op. Begin niet in de hoogste stand! Het kopje is erg goed geschikt voor massages voor plekken waar de huid dichter op het bot zit, zoals op de handen en voeten. Je kan ook goed de onderarmen masseren met dit kopje. Het voordeel van deze platte kop is dat je een breed oppervlakte bestrijkt.

Wist je dat: Dit kopje is de favoriet van hardlopers en bergbeklimmers. Je kan hier namelijk goed de handen en voeten mee masseren!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.