Home » Blog » Massagestanden, snelheid en intensiteit

Massagestanden, snelheid en intensiteit

Massage stand intensiteit

Een massage gun kan je op verschillende standen instellen. Dit wordt ook wel de intensiteit genoemd. Er zijn ook apparaten waarmee je verschillende speciale massagestanden hebt, zoals een medische-en fitness-stand. Als men spreekt over standen, dan kun je dit ook interpreteren als intensiteit. Sommige merken benoemen ook traploos instelbare intensiteit en aanpasbare intensiteit in de specificaties van de massage pistolen. In deze blog – onderdeel van de Massagegunreview Kennisbank – lees je meer informatie over de diverse standen en intensiteitsniveaus die een massage pistool kan hebben.

Wat zijn massagestanden op een massage gun?

Met massagestanden op een massage gun wordt de snelheid waarop het massagekopje klopt bedoelt. Sommige massageapparaten kunnen tot 30 snelheidsstanden aan. Deze massagestanden en snelheden kunnen ingesteld worden via het controlepaneel van de massagegun. Bij de ene doe je dit met een drukknop, bij de andere gun gebeurt dit op een klein LED-scherm. Per massagekop is weer een andere stand aan te raden. Bij een Air Plug zet je een hogere snelheid aan dan bij de kogel-kop!

Handig om te weten: Een massage gun met veel standen, bijvoorbeeld 30, is niet per se beter dan een apparaat met 5 of 10 standen. Je zou kunnen afvragen hoe groot het verschil tussen stand 22 en 23 bijvoorbeeld is en of je dat echt nodig hebt. Laat je niet verleiden door een apparaat met 1000 massagestanden en snelheden. Een apparaat met 4 standen kan net zo goed beter bij jou passen.  

Traploos instelbare intensiteit

De meeste massage guns moet je instellen op vaste trappen. Als je iets traploos instelt, betekent dat je dit volledig naar wens in kan stellen. Een massage gun met 5 standen kun je bijvoorbeeld qua intensiteit instellen op:

  • 20%
  • 40%
  • 60%
  • 80%
  • 100%

Een traploos instelbaar apparaat kun je instellen op de kracht die je zelf wilt, bijvoorbeeld 33% of 62%. Zo kun je echt zelf bepalen hoe krachtig je de massage wilt hebben en zit je niet vast aan vooraf geprogrammeerde standen.

Goed om te weten: Helaas zijn de meeste massage apparaten niet traploos in te stellen, maar zit je aan vaste standen vast.

Fitnessstand en medische stand

Er zijn apparaten waarbij je ook nog speciale verschillende standen hebt. Zo heeft dit populaire apparaat van het merk Sanbo speciale standen voor medisch en fitness. De medische stand is dan begrenst, zodat je niet te hard masseert.

Sanbo® - Medische/fitness Massage Gun - Professioneel en Krachtig - Inclusief App

★★★★★
149,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 4 februari 2023 08:33
Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.