Home » Blog » Hydragun massage gun review

Hydragun massage gun review

Hydragun massage gun review

De Hydragun is misschien wel de mooiste massage gun die wij tot nu toe in onze handen hebben gehad. Wij mochten deze Hydragun massage gun testen. Uiteraard waren wij tijdens het uitpakken erg benieuwd of de massage gun qua kwaliteit ook zo goed zou zijn en of hij onze verwachtingen waar zou kunnen maken. Na het lezen van verschillende artikelen en reviews over de Hydragun massage gun waren wij er al achter gekomen dat deze massage gun wordt geroemd omdat hij bijna geruisloos is in het gebruik.

Onze eerste indruk van de Hydragun massage gun

Het eerste wat ons opviel bij het uitpakken van de Hydragun massage gun was het uiterlijk van deze massage gun. De massage gun heeft een heel ander uiterlijk dan de meeste massage guns die wij hebben mogen testen. Het design van de massage gun is strak en stijlvol en het handvat is gemaakt van een rubberachtig materiaal waardoor hij fijn in de hand ligt. In tegenstelling tot bij veel andere massage guns is de batterij niet uitneembaar. De massage gun is wel vrij zwaar. Bij de massage gun krijg je 6 verschillende opzetstukken waarvan twee opzetstukken een kop van staal hebben.

De Hydragun massage gun kopen

Wil jij de Hydragun massage gun kopen? Dan krijg je met de code MASSAGEREVIEW50 maar liefst US$50 korting. Bekijk dit massage apparaat hier.

Hydragun massage gun specificaties

De Hydragun massage gun wordt geleverd met 6 verschillende opzetstukken die allemaal geschikt zijn voor het masseren van specifieke spiergroepen. Er zitten 2 opzetstukken met een stalen kop. Dit materiaal glijdt veel soepeler over materiaal. Hierdoor kan je ook makkelijk masseren wanneer je kleding aan hebt. Het “bal” opzetstuk is gemaakt van zachter materiaal met wat vering. Hierdoor is dit opzetstuk geschikt voor zowel grote spiergroepen als iets gevoeligere plekken zoals rondom de knie. Hieronder vind je meer informatie over het gebruik van de verschillende massage koppen.

Massage opzetstukken

Hieronder vind je een omschrijving van de 6 verschillende opzetstukken die worden geleverd bij deze massage gun. 

Ball

Het opzetstuk Ball is het zachtere opzetstuk. Dit opzetstuk is geschikt voor grote spiergroepen maar ook voor gevoeligere plekken zoals spieren rondom de knie. Wil je een massage waarin niet te “diep” in de spieren wordt gedrukt? Dan is deze massage kop ook zeer goed geschikt.

Fork

De vork vormige massage kop is in tegenstelling tot de vorige massage kop wel geschikt voor een “diepere” massage. Door de smallere kop en het hardere materiaal druk dit opzetstuk een stuk dieper in de spieren. Je gebruikt deze massage gun op de kleinere spiergroepen zoals de onderarmen, schouders, nek, spieren rondom de ruggengraat en de kuiten.

Bullet

Voor spierknopen die je er met een wat stevigere massage uit wilt krijgen is de bullet erg geschikt. Dit opzetstuk heeft een smalle en bijna puntige kop. Ook kan je deze kop gebruiken voor een massage van de voet. Je gebruikt deze massage kop op specifieke plekken in het lichaam waar je spieren erg vast zitten. Het is wel belangrijk om de intensiteit (zeker in het begin) niet te hoog te zetten.

Steel Head

Deze kop is één van de twee “stalen” koppen. Door het materiaal glijdt de massage kop makkelijk over de kleding. Het materiaal zorgt er ook voor dat de massage steviger is dan wanneer je één van de andere massage koppen gebruikt.

Flat steel head

Naast de iets rondere massage kop krijg je met staal ook een opzetstuk met een platte kop. De massage kop met de plattere kop is vooral geschikt voor flink vermoeide en zware spieren. Het platte en brede oppervlak zorgt dat de doorbloeding van het lichaam beter wordt.

Flat head

Het platte opzetstuk is er naast een variant met een stalen kop ook in een plastic variant. Deze is iets minder geschikt om te gebruiken op kleding omdat hij er iets minder makkelijk overheen glijdt. Ook bij dit opzetstuk is het weer goed om te weten dat hij een groter oppervlak meepakt tijdens de massage. Gebruik dit opzetstuk na een zware training wanneer je spieren erg gevoelig zijn.

Oplaadtijd en massageduur

De batterij van deze massage gun gaat na het opladen 3 tot 6 uur mee. Wanneer je masseert met de hoogste intensiteit zal de batterij minder lang mee gaan dan wanneer je constant masseert met de laagste intensiteit.

Intensiteitsniveaus

De massage gun heeft 6 verschillende intensiteitsniveaus die lopen van 1300 RPM tot 3200 RPM. Met deze massage gun kan je dus een ontspannende massage geven of – met een hogere intensiteit – een sportmassage. Zelfs op het hoogste intensiteitsniveau maakt de Hydragun bijna geen geluid. Het is belangrijk om het juiste intensiteitsniveau te kiezen bij de verschillende opzetstukken. De puntige en smallere opzetstukken kan je beter gebruiken op een wat lager intensiteitsniveau. Grotere en bredere opzetstukken kan je wel gebruiken op een hoger intensiteitsniveau.

Review Hydragun massage gun

Aan de slag met de Hydragun massage gun! Aan de achterzijde van de massage gun vind je een aan/uit knop die je ongeveer 2 seconden ingedrukt moet houden om de massage gun aan te zetten. Daarna kan je de intensiteit verhogen door de knop kort in te drukken. Je ziet precies aan de lampjes met cijfers op welke intensiteit hij staat. Tijdens het masseren valt het inderdaad op hoe stil deze massage gun is in het gebruik.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.