Home » Kennisbank » Algemeen » Gewicht van een massage gun

Gewicht van een massage gun

Bij de specificaties van massage gun wordt eigenlijk al tijd wel het gewicht vermeldt. Sommige mensen lezen hier snel overheen, maar het is best een belangrijkgegeven. Ga je een massage gun kopen, dan let je hier zeker goed op. Als je jezelf gaat masseren met een massage geweer of  als je het geluk hebt dat iemand het bij jou doet, dan is het gewicht belangrijk. Ben je zelf niet heel erg sterk, dan is een professionele massage gun van hoog gewicht niet heel praktisch. Dan kies je eerder voor een mini massage gun. Deze zijn een stuk lager in gewicht.

Gewicht van een normale massage gun

Het gewicht van een normale variant massage gun weeg al snel tussen de 1kg en 1.5kg. Zo is een van onze favoriete massage apparaten ongeveer 1.4kg. Dit gewicht komt voornamelijk door de grote batterij die in het handvat zit verwerkt. De massagekopjes zelf wegen niet zo veel.

Een mini massage gun heeft een lager gewicht

Voor mensen die liever niet een groot massage pistool in handen hebben om mee te masseren, kunnen een kleiner model massage gun overwegen. Een mini variant is ongeveer 500 gram. Dit is al een heel groot verschil met de normale variant.

Wat maakt gewicht uit voor een massage apparaat?

Het is niet iets waar je veel over nadenkt als je een massageapparaat koopt, maar het is toch handig om in de overweging mee te nemen. Je moet dit apparaat namelijk altijd in de handen houden tijdens het masseren. Waar de één het niet erg vind om een zwaarder apparaat in de handen te hebben, wil de ander dat niet. Het gewicht zit hem vooral in de behuizing en de accu, waar de accu het zwaarste onderdeel is. Het voordeel is wel dat (meestal) de massage pistolen met zwaardere accu’s ook langer meegaan tussen de oplaadbeurten!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.