Home » Kennisbank » Technologie » Lithium-ion batterij in een massage pistool

Lithium-ion batterij in een massage pistool

Een Lithium accu wordt ook wel lithium ion-accu of batterij genoemd. Het is een oplaadbare batterij die je veel terugziet in elektronica. Met name in elektronica speciaal voor consumenten. ook in de bij ons zo geliefde massage guns is het een populaire accu. Vrijwel alle massage guns die wij uitgebreid hebben getest hebben een Lithium-ion-accu ingebouwd in het handvat of op een andere plek. Er zitten zowel voordelen als nadelen aan het gebruik van dit soort accu’s.

Wat is een Lithium-ion-accu?

Een Lithium-ion-accu is een batterij die je op kan laden. Vanwege de hoge energiedichtheid en de erg lange levensduur van de batterij is deze accu erg populair. Je ziet het terug in veel elektronica gericht op consumenten, maar ook in elektrische auto’s. Deze accu wordt ook wel een Li-Ion-Accu genoemd. Ook in massage guns kom je deze accu’s veel tegen. Met name de lange levensduur en dat je het vaak opnieuw op kan laden na gebruik zij natuurlijk geweldige eigenschappen.

Wist je dat: Bij sommige massage guns kun je de accu zelfs verwisselen. Deze zit dan in het handvat verwerkt en kan je er zelf uitklikken. Handig als je de batterij na jaren gebruik moet vervangen!

Ook een aantal nadelen

Naast de voordelen (oplaadbaar en lange levensduur) zitten er ook een aantal nadelen aan dit soort accu’s. Gelukkig zijn de meeste fabrikanten van o.a. massage apparaten erg slim en hebben ze een aantal handigheidjes in weten te bouwen, zodat de nadelen niet gelden voor álle massage guns.

  • Je kan het niet te ver ontladen. Er moet een speciaal regelsysteem in worden gebouwd om ontladen te voorkomen
  • Risico op Diepontlading
Massage gun kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.