Home » Kennisbank » Algemeen » Bluetooth

Bluetooth

Bluetooth is vrij algemene term die je tegenwoordig werkelijk overal tegenkomt. Wil je een nieuw sporthorloge kopen? Dan koppel je deze met bluetooth aan een smartphone. Wil je de lampen draadloos bedienen? Ook dan maak je gebruik van deze technologie. Op het gebied van massage apparaten is deze technologie nog vrij zeldzaam, maar de apparaten die het hebben ingebouwd bieden wel zóveel meer dan massage guns zonder deze techniek. In dit onderdeel van de kennisbank lees je meer over dit begrip in combinatie met massage pistolen.

Hoe werkt bluetooth in een massage gun?

Bluetooth wordt gezien als dé standaard waarmee (draadloze) verbindingen tussen apparaten gemaakt kan worden. De technologie is bedacht en verder ontwikkeld door Ericsson, een bekend telefoonmerk van vroeger. In duurdere professionele massage apparaten zie je deze technologie steeds meer terug. Er wordt ingespeeld op de behoefte om thuis jezelf te kunnen masseren of thuis iemand anders een goede professionele massage te geven, zonder dat je hier naar een specialist voor moet. De massage gun maakt verbinding met een app, waar je een begeleide massage aan kan zetten. Dankzij de bluetooth verbinding communiceren het massage pistool en de telefoon met elkaar.

Bluetooth nog zeldzaam maar wel in opkomst

Massage guns die met bluetooth een verbinding kunnen maken met andere apparaten zijn nog vrij zeldzaam. Je ziet ze alleen terug in de luxe massage pistolen van dit moment. Toch is dit een technologie die erg in opkomst is. Wij voorspellen dan ook dat dit dé trend gaat worden voor de komende jaren. Zoek je nu een gun met bluetooth? Kijk dan eens bij de merken Theragun (van Therabody) en Hyperice of in onze lijst met beste pro massageguns!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.