Home » Kennisbank » Technologie » Warmtefunctie in een massage gun

Warmtefunctie in een massage gun

Normaal gesproken hoef je een massage gun niet op te warmen. Je zorgt er gewoon voor dat het apparaat is opgeladen en dat je er een massagekop op hebt gezet. Daarna kun je beginnen met masseren. Er zijn echter ook modellen waarbij je een massage kop of massage pistool gebruikt met een warmtefunctie. Zo zijn er modellen waarbij je de massekop aan kan zetten zodat deze warm wordt. Zo zorg je er voor dat je niet op een koude spier masseert en kan de massage een stuk prettiger aanvoelen.

Komen modellen met warmte veel voor?

Nee. Er zijn wel een aantal modellen op de markt, maar de meeste grote merken hebben geen massage pistolen met warmteelementen in het assortiment zitten. Toch zijn er wel een aantal te koop, voornamelijk op de internationale websites, zoals Amazon.

Voordelen van verhitte massage guns

De echte voordelen van een opgewarmde massage gun zijn nooit in een groot onderzoek getest. De voordelen van een massage met een massage pistool zijn echter wel groot onderzocht. Een massagekop die warm is geworden kan je de spanning in de spieren sneller verminderen. Het heeft daarnaast als voordeel dat het een kalmerende werking op het lichaam heeft. Nadeel is wellicht dat dit soort apparaten net een stukje duurder zijn dan de apparaten in onze top 10.

Massage gun met warmte element en functie kopen

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van massage guns die op kunnen warmen voor de massage:

Let op: deze lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwere modellen, maar zoals je ziet, zijn er in Nederland (nog) niet veel te koop.

Massage gun kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.