Home » Blog » Een goedkope massagegun kopen: Is het de moeite waard?

Een goedkope massagegun kopen: Is het de moeite waard?

Vragen massage gun beantwoord

Wie een korte vergelijking maakt tussen verschillende massageguns, valt al snel iets op: De prijzen verschillen enorm! Je kan een massage gun soms al voor een paar tientjes kopen. Andere massage geweren kosten echter honderden euro’s. Wij hebben verschillende soorten van deze massageapparaten in de afgelopen maanden uitgetest, in alle prijsklassen. Hoewel een massage gun van onder de 30 of 40 euro erg aantrekkelijk klinkt, is het op de lange termijn niet echt de beste keuze. Zo begeeft de batterij het vrij snel van de allergoedkoopste modellen of het opladen wil niet meer lukken. Bij andere modellen werkt het LCD-schermpje niet meer goed. Het gaat hier dan om de modellen onder de 50 euro. In deze blog lees je er meer over.

Opladen van de batterij

Sommige modellen kun je alleen gebruiken als deze in een stopcontact zitten. Dit zijn vaak de écht goedkope modellen, die we niet aan kunnen raden. Een goede massage gun moet ook kunnen werken zonder direct in het stopcontact te zitten. Zo kun je het apparaat meenemen naar de sportschool, op vakantie etc. Bij de goedkoopste modellen merkten wij al snel dat het opladen van de batterij niet meer goed ging na een paar weken. Sommige massage guns konden helemaal niet meer opgeladen worden of de massagetijd werd met de dag korter. Investeren in een iets duurder model kan dan zeker geen kwaad!

Zijn alle massage guns op Bol.com goed?

Nee. Tegenwoordig is er sprake van veel slimme mensen die goedkoop inkopen op Aliexpress en daarna doorverkopen op Bol.com. Voordeel is dat levertijd en retourvoorwaarden vaak beter zijn, maar nadeel is dat je vaak goedkope Chinese troep voor veel meer geld koopt. Je herkent deze merken direct. Kijk eens als je zoekt naar massageguns op Aliexpress. Je ziet dan direct de modellen terug die op Bol.com doorverkocht worden.

Tip: Koop deze modellen direct bij Aliexpress óf kies voor een ander model.

LCD scherm

De meeste nieuwe massagepistolen zijn uitgerust met een LCD scherm. Je kan hier de standen instellen en het batterijniveau zien. Bij goedkope modellen werkte het LCD scherm al snel niet meer en vielen er nummers al snel uit.

Is een massage gun voor onder de 30 euro slecht?

Nee, zeker niet. Voor heel licht gebruik of voor mensen die kennis willen maken met deze apparaten kan het een prima koop zijn. Verwacht alleen niet dat je een duurzaam product koopt die enorm lang meegaat. Er staan om deze reden zelfs een tweetal producten in deze prijsklasse in onze toplijst.

nv-author-image

Edwin

Edwin schrijft over alles wat te maken heeft met massage guns en massage apparaten in het algemeen. Hij heeft inmiddels al meer dan 25 soorten massage pistolen uitgetest en is nog steeds enthousiast over deze hulpmiddelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.