Home » Blog » Geluidsniveau van massage guns: Hoe zit het precies?

Geluidsniveau van massage guns: Hoe zit het precies?

geluid-massage-gun-decibel-dB-maximaal

Bij de specificaties van massage guns wordt vrijwel altijd het maximaal geluidsniveau vermeldt. Hoewel dit bij sommige apparaten wat optimistisch is ingevuld, geeft dit wel een goed beeld van het geluidsniveau van de massage gun. Neem je het apparaat bijvoorbeeld graag mee naar de sportschool of op reis? Dan wil je liever niet dat iedereen je hoort als je jezelf een spiermassage geeft. Ook als je thuis masseert, wil je misschien wel een gesprek kunnen voeren of je favoriete serie kijken. Hoe zit het precies met het geluidsniveau van massage apparaten? Is minder dan 60 dB goed? Of kan je dan geen normaal gesprek meer voeren?

Aantal decibel

Het geluidsniveau wordt gemeten in Decibel. Dit wordt afgekort als dB. Het is vernoemt naar Alexander Graham Bell, de mede-uitvinder van de telefoon. De eenheid dB wordt gebruikt om geluidsdruk of elektrische spanning te meten. In het geval van massage guns gaat het om het geluid. Op deze pagina van Wikipedia lees je meer over dit begrip.

Minimaal en maximaal geluidsniveau

Bij massage guns wordt het minimale en maximale geluidsniveau aangegeven. In de laagste stand maakt het apparaat natuurlijk minder geluid (minimaal dB) en in de hoogste stand meer geluid (maximaal dB).

Goed om te weten: Ga je jezelf voornamelijk rustige en ontspannende massages geven, dan doe je dit niet in de hoogste stand. De specificatie geluidsniveau in dB max is dan minder interessant voor je. Voor spierknopen masseren en sportmassage is het wel handig om naar deze specificaties te kijken.

Stille massage guns

van 0 tot 60 dB

Een massage apparaat die in maximale stand minder dan 60 decibel geluid produceert kun je zien als een stil apparaat. Natuurlijk hoor je wel geluid tijdens het masseren, maar het is nog wel te doen. Je stoort andere mensen in ieder geval niet tijdens de massage. Hieronder zie je enkele voorbeelden van de stillere massage geweren:

Normaal volume

van 61 tot en met 65 dB

Massage guns met deze specificatie maken al wat meer geluid. Je kan geen serie meer volgen op televisie zonder ondertiteling, maar je kan de persoon naast je nog wel redelijk verstaan. Masseer je jezelf in de sportschool, dan horen mensen dit wel.

Erg luid

van 66 tot en met 69 dB

Massage guns die in de allerhoogste stand zoveel geluid maken kun je in de categorie erg luid plaatsen. Een gesprek voeren met iemand naast je of Netflix kijken zonder ondertiteling is niet meer goed mogelijk.

Ongelofelijk veel herrie                                   

meer dan 70 dB

Enorm luide apparaten. Er vallen gelukkig maar weinig massage pistolen in deze categorie. Deze kan je eigenlijk beter gewoon vermijden, ook als je de hoogste stand niet gebruikt.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.