Home » Blog » Een massage gun gebruiken als pre-workout

Een massage gun gebruiken als pre-workout

Massage gun pre workout

Veel mensen gebruiken een massage pistool nadat zij een workout hebben gedaan. Het is dan ook een fijn hulpmiddel voor spierherstel en spierontspanning. Toch is het ook een heel fijn hulpmiddel om te gebruiken vóór de workout. Dit heeft een paar grote voordelen. In dit artikel lees je alles over een massage gun gebruiken als pre-workout, hoe dit werkt, hoe je dit doet en wat de voordelen zijn van een dergelijke massage.

Voordelen van een pre-workout massage met een massage gun

De drie grootste voordelen op een rij:

  • Het bevordert het bewegingsbereik tijdens de training, zoals je in dit onderzoek kan lezen.
  • Je lichaam warmt sneller op
  • De bloedtoevoer naar de spieren wordt vergroot
  • Vermindert eventuele spierpijn van een vorige training

Een voorbeeld van een pre-workout routine

“Never Skip Leg Day

Stel, het is leg day. Je moet er deze keer echt aan geloven en je kan deze dag niet weer skippen. Om je spieren op te warmen met behulp van een massage gun, kun je het volgende massage-schema volgen:

  • 30 seconden per hamstring, rustig masseren op en neer beweging.
  • 1 minuut per quadriceps, rustig masseren, op en neer beweging. Het gaat hier om de rechte dijbeenspier, middelste brede spier, brede middenspier en de brede zijspier. Zie hier de uitleg.
  • 20 seconden per kuit, ook rustig op en neer masseren met een massagekop voor algemeen gebruik.

Algemene tip: Masseer elke spiergroep die je gaat trainen maximaal 1 tot 2 minuten. Doe dit op een lage stand. Je wilt de spieren natuurlijk niet overbelasten.  Het beste kun je een massage kop gebruiken die voor het gehele lichaam is bedoelt, zoals de dampener of de round ball. Een complete uitleg over alle massagekoppen zie je hier.

Geschikte massage apparaten

Hieronder zie je drie geschikte massage apparaten die je als pre-workout prima kan gebruiken. Het gaat hier om een goedkope, middenklasse en topklasse massage gun.

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.