Home » Blog » Onderhoud van een massage gun

Onderhoud van een massage gun

Review MUSQLER massage gun

Een massage gun is een favoriet hulpmiddel bij sporters. Tegenwoordig is het ook populair onder veel andere doelgroepen. Zo spreken wij ouderen die dit soort apparaten gebruiken voor een ontspannen massage, maar ook jongeren die bezig zijn met spierherstel en blessurepreventie. Een massage gun kopen kan al voor weinig geld. Je koopt voor weinig geld zelfs al hele behoorlijke massage apparaten. Wel moet je altijd het apparaat goed onderhouden. Zo verleng je de levensduur van het apparaat en kun je problemen in de toekomst vermijden. In dit artikel lees je hoe je de gemiddelde massage gun het beste kan onderhouden. Voor de absolute topklasse gelden iets andere regels. Bij deze modellen krijg je altijd uitgebreide instructies voor onderhouden. Bij de gemiddelde gun van bijvoorbeeld bol.com of Amazon.nl krijg je dit vaak niet.

Basisregels onderhoud

Een massage gun is een stuk elektronica en moet je ook op die manier behandelen. Je bewaard het apparaat dus veilig en droog. Elektronica houdt niet van grote temperatuurswisselingen en zeker niet van vocht/water. Onderdelen die kapot zijn moeten altijd vervangen worden. Merk je dat een onderdeel van het massage apparaat niet meer werkt zoals voorheen, neem dan direct contact op met de winkel waar je de gun hebt gekocht.

Kapot? Is een massage gun kapot? Je hebt vaak gewoon garantie! In veel gevallen gaat het enkel om het vervangen van de batterij. Dit kan de fabrikant/winkel vaak voor je verzorgen.

Schoonmaken van de massage gun

Na gebruik of eens in de zoveel tijd (afhankelijk van hoe intensief je het apparaat gebruikt) kun je het apparaat schoonmaken. Dit doe je met een licht vochtige doek. Daarna veeg je het direct met een schone droge doek na. Dit doe je altijd met de accu uitgeschakeld. Let goed op dat je de oplaadpoort, die vaak onbeschermd is, niet vochtig maakt.

De accu / batterij onderhouden

De batterij gaat vaak het eerst kapot of je merkt dat deze niet meer zo lang meegaat. Bij veel hele goedkope modellen wordt er gebruik gemaakt van slechte accu’s, om zo de kosten te drukken. Gaat de batterij van je massage gun niet zo lang meer mee als voorheen en merk je echt een groot verschil? Spreek dan de (fabrieks)garantie zeker aan!

nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.