Home » Blog » Vijf vragen over massage guns beantwoord

Vijf vragen over massage guns beantwoord

Vragen massage gun beantwoord

Massage guns zijn helemaal hot. We komen dit apparaat in steeds meer huishoudens tegen. Heel erg gaaf, want een massage met zo’n apparaat heeft écht heel veel voordelen. Helaas komen er ook veel aanbieders met massagepistolen die niet heel erg goed zijn. Op Massagegunreview.nl geven wij je eerlijke en betrouwbare informatie. In deze blog bekijken we de vijf meest gestelde vragen over deze massageapparaten. Leuk om te weten: wij verkopen zelf géén massage guns, maar verwijzen naar webwinkels die dat wel doen. Wij krijgen hier niet betaald voor, maar krijgen wel een kleine vergoeding als jij het product koopt. Jij merkt hier niets van. We verwijzen echter alleen naar winkels die we écht vertrouwen en naar massageguns die ook écht goed zijn. Heb jij zelf nog een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Wanneer en hoe vaak kan je een massage gun gebruiken?

Je kan jezelf prima 2 tot 3 keer per dag masseren met een massage pistool. Geschikte momenten zijn bijvoorbeeld voorafgaand aan een training of workout en na een workout. Je mag ook gewoon jezelf masseren met dit apparaat als je er behoefte aan hebt of om spierpijn te voorkomen. Bedenk wel dat het niet altijd goed is om op de hoogste stand jezelf te masseren. Blijf goed naar je lichaam luisteren. Heb je een blessure of vermoed je dit? Neem dan altijd contact op met een arts of specialist. Een massage gun kan je helpen bij veel dingen, maar vervangt nooit het oordeel of behandeling van een medisch specialist!

Wanneer moet je een massage gun niet gebruiken?

In normale gevallen kun je een massage pistool prima gebruiken. Je kan hierbij denken aan spierpijn of spierpijn voorkomen. Ook kun je dit apparaat inzetten als je behoefte hebt aan een goede massage die je zelf uit kan voeren. Gebruik het niet bij o.a. spierspanningen, verstuikingen, ontstekingen en botbreuken. Lees ook de disclaimer in het vorige kopje even.

Is dit apparaat het geld wel waard?

Ja. Dat is het zeker. Het is een bewezen methode om jezelf een deep tissue massage oftewel diepe weefselmassage te geven. Het kan een hele handige aanvulling zijn op andere methodes die je gebruikt om je spieren los te maken, zoals een schuimroller.

Helpt een massagegeweer tegen cellulitis?

Ja, dat doen ze in combinatie met voldoende beweging. Lichaamsbeweging en massage kunnen de tekenen van cellulitis op de benen helpen verminderen. Een combinatie van specifieke beenoefeningen en het gebruik van een percussiemassageapparaat zal de vermindering van lelijke cellulitis versnellen. Door voldoende beweging, training en massages met een massage gun kan de huid er snel egaler uitzien. Een massage gun is zeker niet dé oplossing, maar kan wel als ondersteunend middel gebruikt worden bij mensen met cellulitis.

Helpt het tegen spierpijn en knopen?

Percussieve therapie zorgt er niet voor dat spierpijn volledig zal verdwijnen. Het zorgt er echter wel voor dat de bloedtoevoer naar een specifiek spiergebied verhoogt wordt. Dit helpt op zijn beurt weer bij het verminderen van ontstekingen en spierspanning. Ook kan het vervelende knopen in het lichaam doorbreken die je vaak krijgt na een (zware) training.

Massage gun kopen
nv-author-image

Op Massagegunreview.nl lees je allerlei informatie over massage guns. Van reviews tot leuke informatieartikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.